Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

З 22 листопада Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №20 відновлює навчання учнів 5-11 класів в очному форматі.

Любі учні, чекаємо на вас!

Переглядів: 161 | Додав: SergeyV | Дата: 19.11.2021 | Коментарі (0)

Народний художній колектив ансамбль танцю «Надія» Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20 взяв участь у Міжнародному конкурсі талантів «Talents of Planet» – 2021, Братислава, Словаччина. За композицію «Мамина молитва» старша група ансамблю виборола І місце. Молодша група за танець «Ой, мамо, люблю Гриця» посіла ІІ місце. Вітаємо ансамбль танцю під керівництвом Оксани Дейнеги з міжнародною нагородою та сподіваємося, що попереду його чекають нові сходинки до великого успіху!

Переглядів: 169 | Додав: SergeyV | Дата: 19.11.2021 | Коментарі (0)

Щороку 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. Свято започатковано в 1997 р. Указом Президента «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства». Дата Дня української мови та писемності обрана не випадково, адже вона припадає на православне свято – день вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з його праці починається писемна українська мова.  
До святкування долучилася і наша шкільна родина. Традиційно учні та вчителі прийшли до школи у вишиванках. Діти підготували стінні газети на мовну тематику, бібліотекар школи – книжкову виставку. Було проведено класні години, круглі столи, диспути, цікаві конкурси та вікторини, приурочені до Дня української мови та писемності. Відбувся перший (шкільний) етап ХХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Петра Яцика, у якому взяли участь 479 учнів 3-11 класів.
Сьогодні ми, учні та педагоги школи, прагнули не лише показали гарні знання з української мови, а продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує рідне слово. 

 

Переглядів: 171 | Додав: SergeyV | Дата: 10.11.2021 | Коментарі (0)

7 листопада творчі колективи Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20 взяли участь у VІІІ Всеукраїнському мистецькому фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Козацький шлях». Учасники колективів отримали шалене задоволення від виступу на професійній сцені Черкаського палацу культури «Дружба народів». А результати участі наступні: Народний ансамбль танцю «Надія» за п’ять композицій – Гран-прі та 4 – І місця; Народна вокальна студія «Беліссімо» – І місце. Дякуємо дітям та керівникам колективів Дейнезі О.В. та Висоцькій Н.О. за талант та працелюбність!

Переглядів: 168 | Додав: SergeyV | Дата: 10.11.2021 | Коментарі (0)

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації в Україні, відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 25.10.2021 №1/9-569, за рекомендацією департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, з метою запобігання поширенню серед учасників освітнього процесу гострої респіраторної хвороби COVID-19, осінні канікули продовжено до 7 листопада 2021 року.

Переглядів: 171 | Додав: SergeyV | Дата: 29.10.2021 | Коментарі (0)

Черкаси опинились на межі переходу до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, під час якого, зокрема, дозволено працювати лише закладам дошкільної освіти, спеціальним закладам загальної середньої освіти та 1-4 класам закладів ЗСО. Решта навчальних закладів зможе працювати у звичайному режимі лише за умови 100%-ої вакцинації від COVID-19 педагогічного колективу, підтвердження чого має бути виключно «зелений» сертифікат.
Питання підготовки черкаських шкіл до роботи у «червоній» зоні було обговорено під час сьогоднішньої онлайн-наради, участь у якій взяла профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна, представники департаменту освіти та гуманітарної політики, директори закладів середньої освіти міста. 
Директори шкіл мають скласти графіки з термінами, передбаченими для отримання вчителями другої дози вакцини, та максимально контролювати та сприяти їх дотриманню. 
«Таким чином, ми матимемо оперативну інформацію щодо загальношкільного рівня вакцинації і зможемо його проконтролювати. У нас є тиждень, протягом якого всі повинні докласти максимум зусиль, аби  школи працювали у звичайному режимі, а батьки і діти були задоволені процесом навчання», - зазначила Анастасія Чубіна.
Також, кожна школа повинна мати копії всіх сертифікатів вакцинованих вчителів та офіційних медичних документів, що підтверджують відтермінування вакцинації відповідно до офіційного переліку таких причин, а вчителі, які проводять уроки, зобов’язані мати з собою оригінали таких документів.
Зазначене питання наразі перебуває на особливому щоденному контролі міської влади, а громаду оперативно інформуватимуть про рівень вакцинації педагогічних колективів черкаських шкіл.

Переглядів: 171 | Додав: SergeyV | Дата: 22.10.2021 | Коментарі (0)

З метою запобігання поширенню серед учасників освітнього процесу гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом   SARS-CoV-2, за рекомендацію департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради терміни проведення осінніх канікул продовжено до  31 жовтня 2021 року.


 

Переглядів: 197 | Додав: SergeyV | Дата: 21.10.2021 | Коментарі (0)

17.10.2021 року у приміщенні Київської муніципальної академії танцю імені Сержа Лифаря відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Феєрія танцю». Рівень професійності колективів, що взяли участь у заході, був високим, бо і судді конкурсу професійні фахівці: заслужений артист України, діячі мистецтв, викладачі та артисти КМАТ імені Сержа Лифаря. 
Народний ансамбль танцю «Надія» Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20 гідно виступив на фестивалі та посів два ІІ місця із композиціями «Мамина молитва» та «У ритмі серця». Вітаємо наших зірочок та керівника ансамблю Оксану Дейнегу! Ви – найкращі!


 

Переглядів: 176 | Додав: SergeyV | Дата: 19.10.2021 | Коментарі (0)

Християни всього світу щороку 14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. У нашій країні в цей день святкують ще й День українського козацтва та День захисника України. Наші пращури вірили, що свято Покрови приносить із собою мир, добро, довіру і любов.
Відзначення свята Покрови має дуже глибоку історію в Україні. Традиція святкувати Покров Святої Богородиці була заснована князем Андрієм Боголюбським ще з 1164 року. Оскільки козаки здавна вважали Богородицю своєю покровителькою та захисницею, на Покрову українці почали святкувати День козацтва. Вважається, що основним заняттям козаків була військова справа та захист кордонів. Cьогодні козак, перш за все, воїн за духом, захисник України!  
У Черкаській спеціалізованій школі №20 навчається 52 учні, батьки яких стали на захист рідної землі, миру та спокою у наших оселях!
Педагогічний колектив щиро вітає всіх зі Святом Покрова Божої Матері, з Днем козацтва та Днем захисника України, яку ми любимо, шануємо та прагнемо прославляти серед інших гідних країн!

Переглядів: 165 | Додав: SergeyV | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 »