Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Добігає кінця І семестр 2021/2022 навчального року, впродовж якого учні Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №20 брали активну участь у різноманітних предметних конкурсах та олімпіадах. Цьогоріч через запровадження на території Черкащини червоної зони епідеміологічної безпеки частина конкурсів та олімпіад не відбулося, тому наші учні не мали змоги продемонструвати свої творчі здібності й знання рідної мовив у  Міжнародному мовно-літертурному конкурсі  імені Т.Г. Шевченка та Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика, проте мають чудові результати на ІІ (міському) етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін:
І місце в олімпіаді з історії – Степаненко Неллі, 10-Г клас – учитель Бевза Юлія Вікторівна;
І місце в олімпіаді з обслуговуючої праці – Петухова Поліна, 9-Г клас – учитель Миронюк Катерина Валентинівна;
ІІ місце в олімпіаді з української мови та літератури – Іщенко Юлія, 11-Г клас – учитель Миколенко Тетяна Олександрівна;
ІІ місце в олімпіаді з англійської мови – Спірідонова Дарія, 10-Г клас – учитель Юрін Олексій Євгенович;
ІІ місце в олімпіаді з географії – Петухова Поліна, 9-Г клас – учитель Майоренко Ірина Олексіївна;
ІІІ місце в олімпіаді з географії – Ващенко Юлія, 10-Г клас – учитель Майоренко Ірина Олексіївна;
ІІІ місце в олімпіаді з української мови та літератури – Захарченко Маргарита, 10-Г клас – учитель Сокур Анжела Леонідівна.
Степаненко Неллі та Петухова Поліна будуть представляти місто Черкаси на ІІІ (обласному) етапі олімпіад з історії, обслуговуючої праці й географії.
Щиро вітаємо наших призерів та їхніх наставників, бажаємо нових перемог!

Переглядів: 194 | Додав: SergeyV | Дата: 31.12.2021 | Коментарі (0)

Народний художній колектив ансамбль танцю «Надія» Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20 наприкінці 2021 року взяв участь у Міжнародному очно-дистанційному фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчої молоді «Соняшник», що проходив (м. Київ). Наші здобутки – три перших місця у різних вікових категоріях та найвища нагорода – Гран-прі!
Вітаємо вас, наші любі зірочки! Наснаги та успіхів вам на творчому шляху!

Переглядів: 169 | Додав: SergeyV | Дата: 31.12.2021 | Коментарі (0)

95 учнів з 2 по 11 класи Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №20 взяли участь у Всеукраїнському конкурсі з англійської мови «Мовознавець», який проводить Горлівський інститут іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» з метою пошуку й підтримки талановитих учнів та для популяризації вивчення англійської мови. 
Для молодших школярів конкурс проходив в один тур; для учнів 5–11 класів у два тури. Завдання I туру виконувалися письмово в навчальних закладах, а II туру – в режимі онлайн з обмеженням за часом.
Наші учні показали гарні знання англійської лексики та граматики, уміння виконувати завдання різної складності і вибороли 20 – перших та 37 – других місць.  
Вітаємо призерів Конкурсу та їхніх наставників – учителів іноземних мов Ляховецьку Т.Г., Рабко Ю.Г., Харченко І.А., Бас О.В., Юріна О.Є.

Переглядів: 181 | Додав: SergeyV | Дата: 28.12.2021 | Коментарі (0)

Учитель початкових класів Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №20 Тетяна Миколаївна Непритворна цього року взяла участь у сертифікації – комплексному зовнішньому оцінюванні професійних компетентностей педагога. Впродовж року Тетяна Миколаївна виконувала завдання: пройшла незалежне тестування знань, здійснила самооцінювання власної педагогічної майстерності, створила самопрезентацію, провели два презентаційні уроки та пройшла інтерв’ю. На всіх етапах учитель показала себе справжнім фахівцем.  
Непритворна Т.М. отримала сертифікат, який дає право на підтвердження наявної вищої кваліфікаційної категорії та педагогічного звання «учитель-методист», а також на 20-відсоткову доплату до ставки заробітної плати.
Вітаємо Тетяну Миколаївну, бажаємо їй натхнення та нових звершень!

 

Переглядів: 184 | Додав: SergeyV | Дата: 23.12.2021 | Коментарі (0)

В Україні завершився третій (останній) етап сертифікації учителів початкових класів 2021.
Наказом Державної служби якості освіти України від 17.09.2021 № 01-11/62 «Про затвердження загального списку експертів, які можуть залучатися до проведення сертифікації у 2021 році» учителя початкових класів Левченко Альону Василівну затверджено експертом для оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації в 2021 році.
У якості експерта сертифікації Альона Василівна здійснила вивчення практичного досвіду роботи шести учасників сертифікації із Закарпатської, Волинської, Івано-Франківської, Вінницької та Одеської областей.
Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області висловлює подяку Альоні Василівні за активну участь у третьому етапі сертифікації.
 

Переглядів: 237 | Додав: SergeyV | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

Практика довела, як багато значить у забезпеченні високого фахового рівня вчителя, його професійної майстерності співпраця школи з закладами вищої освіти. Це активізує, зацікавлює, допомагає у роботі школи та вишу. 
Наша школа досить давно співпрацює з Черкаським національним університетом ім. Б. Хмельницького в цілому і з кафедрою початкової освіти зокрема. Студенти кафедри набувають досвіду у нашому навчальному закладі – вони проходять практику на базі школи. Тому ми радо відгукнулися на  пропозицію університету провести круглий стіл за участю викладачів кафедри початкової освіти та учителів початкових класів з метою вдосконалення плану проходження педагогічної практики. Нашими гостями стали Байдюк Н.В., кандидат педагогічних наук, виконуюча обов’язки завідуючої кафедри початкової освіти, Шпак В.П., доктор педагогічних наук, професор кафедри початкової освіти, Нінова Т.С., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початкової освіти, Зобенко Н.А., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початкової освіти, Яцина С.М., кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри початкової освіти. Школу представляли заступники директора з навчально-виховної роби Кошель О.В., Семенова Н.В. та педагоги: Придаток О.Д.. спеціаліст вищої категорії, учитель-методист, Василенко А.В., спеціаліст вищої категорії, старший вчитель, Таран І.В., спеціаліст вищої категорії, старший вчитель,       Левченко А.В., спеціаліст першої категорії, сертифікований вчитель,    Брикун А.В., спеціаліст.  
Наші педагоги окреслили коло практичних питань, з якими можуть зіткнутися студенти під час практики та молоді вчителі, коли приходять до школи, радили, на що потрібно звернути увагу при фаховій підготовці майбутніх педагогів-почтківців. Зокрема говорили про роботу з шкільною документацією у тому числі класним журналом, важливість поурочного планування при підготовці та проведенні уроків, булінг та  роботу з батьками.  Розмова була змістовною та надзвичайно цікавою. Учителі Черкаської спеціалізованої школи №20 щиро вдячні педагогам кафедри початкової освіти ЧНУ за обмін досвідом.


 

Переглядів: 164 | Додав: SergeyV | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

«Захист України» – обов’язковий навчальний предмет для вивчення у 10-11 класах. Його мета – надати старшокласникам знання та уміння для захисту суверенітету і територіальної цілісності країни, навчити діяти в надзвичайних ситуаціях. Учні вивчають предмет на уроках та під час навчально-польових і навчально-тренувальних занять.
Проте в при  проведенні практичних занять із «Захисту України» стикаємося з певними труднощами, а саме відсутністю матеріально-технічного забезпечення. У школах відсутні навчальні зразки зброї та матеріали першої медико-санітарної допомоги тощо. Тому особливо приємно, що в такій ситуації нашому навчальному закладу на допомогу прийшов Клуб юних моряків, на чолі з директором Підгурським В.В. Завдяки тісній співпраці учні нашої школи змогли не тільки побачити, а й власноруч розібрати-зібрати автомат. У майбутньому планується проведення уроків на базі Клубу з ознайомлення зі зразками озброєння та віртуальною стрільбою з АК. 
Учні старших класів, педагоги та батьки щиро вдячні директору Клубу юних моряків Підгурському В.В. за продуктивну співпрацю.

Переглядів: 180 | Додав: SergeyV | Дата: 25.11.2021 | Коментарі (0)

16 та 17 жовтня 2021 року в  Харкові відбувся чемпіонат світу з Кемпо-карате і Кобудо. Участь у змаганнях взяли понад 750 спортсменів з різних країн світу. Серед них був учень 8-Б класу Коврига Андрій.
У запеклій боротьбі Андрій здобув 1 місце та став чемпіоном серед юнаків 12-13 років. 
Бажаємо подальших успіхів та перемог на  татамі.

Переглядів: 158 | Додав: SergeyV | Дата: 23.11.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 63 64 »