Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 23

20 березня Черкаська спеціалізована школа № 20 приймала учасників відбіркового етапу обласного конкурсу-огляду дитячої художньої творчості «Мистецький дивокрай Черкащини». Зі своїми вокальними, хореографічними та інструментальними номерами до нас завітали представники з багатьох шкіл міста.  На розсуд журі представили художні номери й учні нашої школи: вокальні, інструментальні  та хореографічні.  Усього у конкурсі взяли участь близько 200 учнів нашої школи. Члени журі відзначили якісну роботу керівників наших творчих колективів, високий рівень підготовки до конкурсу та майстерне виконання номерів художньої творчості учнями. Чекатимемо на рішення журі, яке визначить номери, що  будуть відібрані для участі у міському фінальному етапі конкурсу.

Переглядів: 305 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)

Учні нашої школи стали учасниками Всеукраїнського заняття з медіаграмотності «Не віррр-перевіррр». Сьогодні, коли стрімко розвивається та удосконалюється медіапростір, актуальним є питання популізму як шкідливого чинника впливу на суспільство. Чи задумувалися ви коли-небудь над тим, що впливає на вибір людей? Дуже часто на погляди суспільства чинить тиск саме пропаганда, яка не завжди є об'єктивною. Тому під час заняття й вчилися розрізняти факти і судження, маніпуляції. А також розвивали навички критичного мислення. Захід  був широкомасштабним, адже відбувався одночасно у багатьох містах нашої країни та проходив за ініціативи міжнародної організації IREX в рамках проекту "Вивчай та розрізняй" за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки та посольства Великої Британії в Україні», у партнерстві з Міністерством освіти та науки України. Координатором занять у нашій школі була учитель української мови та літератури Заїка Ольга Василівна. Вона нещодавно пройшла навчання з питань медіаграмотності за проектом "Вивчай і розрізняй" і  мала нагоду поділитися знаннями та досвідом з учнями.

Переглядів: 331 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)

У Черкаській спеціалізованій школі № 20 відбулася щорічна акція «Подаруй книзі нове життя». Переможцями стали учні 3-А класу (кл.керівник Валебна В. С.). Діти за свої старання і працю були нагороджені грамотами, новими захоплюючими книгами та короваєм.

Переглядів: 395 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)

У рамках профорієнтаційної роботи до Черкаської спеціалізованої школи № 20 завітали викладачі та учні ДНЗ “Черкаського вищого професійного училища”.
Школярі мали змогу наочно ознайомитись з професіями харчової сфери та сфери послуг, такими як кухар, кондитер, офіціант, продавець тощо. Учні професійного училища продемонстрували свої кулінарні навички, презентуючи випічку, млинці та інші смаколики, виготовлені власноруч.
Учні отримали вичерпну інформацію, щодо навчання та здобуття майбутньої професії у професійному училищі.
Проведення подібних заходів дозволяє учням замислитися про майбутній фах та про розвиток своєї кар’єри вже сьогодні.

Переглядів: 340 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)

У березня на вшанування Шевченківських днів у Черкаській спеціалізованій школі № 20 був проведений конкурс виразного читання  поезій Великого Кобзаря.
Переможцями у віковій категорії 5-6 класи стали:
І місце – Коваленко Софія (5-Б кл.),
ІІ місце – Тавенко Олеся (5-А кл.),
ІІІ місце – Гіліс Анастасія (5-Б кл.).
У віковій групі 7-8 класи перемогу здобули:
І місце – Шижгальов Нікіта (7-Б кл.),
ІІ місце – Луценко Андрій (7-Б кл.),
ІІІ місце – Захарченко Маргарита (7-А кл.),
ІІІ місце – Бурдєєва Євгенія (8-Б кл.).
Серед учнів 9-10 класів перемогли:
І місце – Шевченко Анастасія (10 гум.),
ІІ місце – Остапенко Максим (9 гум.),
ІІІ місце – Темченко Яна (9 гум.).
Вітаємо переможців!

Переглядів: 329 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)

У акції «Класна мрія» взяли участь учні 5-11 класів. Зібрано було 3820,9 кг макулатури!!! Перемогу вибороли учні 5-Б класу (кл.керівник Субота І. В.)  – І місце – 857, 8 кг, 5-В (кл.керівник Щербак А.Ф.) – 746,7 кг, 6-В (кл.керівник Чиж Н.О.) – 666,4 кг.

 

Переглядів: 337 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)

У школі завершився Шевченківський тиждень. Він проходив з метою вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка, виховання любові і поваги до спадщини, яку залишив поет, сприяння усвідомлення учнями великого внеску Кобзаря у розвиток мистецтва України Упродовж цього часу вчителями української мови та літератури спільно із класними керівниками були проведені різноманітні заходи.
Протягом тижня учні мали змогу поновити та поповнити свої знання про життя та творчість Т. Шевченка на класних годинах «З Кобзарем у серці» та на інформаційних хвилинах «Шевченко і світова література». Діти під час виставки з задоволенням переглянули ілюстрації до творів Тараса Шевченка «Ми тебе не забули, Тарасе!»
Учні 5-х класів стали учасниками мовного турніру «Чи добре я знаю рідну мову?», 6-х  – вікторини «Що? Де? Коли?» та конкурсу «Знавці української мови», а дев’ятикласники – проекту «Малознайомий Тарас Шевченко». Старшокласники мали змогу долучитися до переглядів фільмів про Тараса Шевченка.
У бібліотеці школи створено книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу».
Метою заходів є доповнити, розширити знання учнів про Шевченка – поета, Шевченка – художника; виховувати в учнів любов і повагу до Великого Кобзаря, до історичного минулого України, до сторінок історії народу, який боровся за свою свободу, шанобливе ставлення до надбань української культури.

Переглядів: 370 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)

У 2018 році відбувся старт пілотного проекту з інфо-медійної грамотності для середніх шкіл — «Вивчай та розрізняй». Реалізацію проекту здійсню  IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) спільно з Академією української преси та інтернет-проектом StopFake за підтримки Посольства США та Великої Британії в Україні. У цьому ж році 13 шкіл (серед них і Черкаська спеціалізована школа № 20) нашого міста приєдналися до цього проекту.
Програма «Вивчай та розрізняй» має на меті сформувати в учнів середніх шкіл України навички медіаграмотності, навчити їх критично мислити та відрізняти факти від дезінформації.
У м. Києві два дні поспіль керівники навчальних закладів міст України навчалися розрізняти упередження, спотворення, дезінформацію та брехню, розвивали навички аналізу та перевірки інформації.
У січні 2019 року в м. Черкаси відбувся семінар-тренінг «Медіаграмотність». Вчителі мистецтва, історії, української мови та літератури отримували знання та навички з питань медіаграмотності та розвитку критичного мислення.
А вже у лютому у м. Києві для вчителів відбувся тренінг «Інтеграція інфо-медійної грамотності на уроках мистецтва, історії та української мови і літератури». Учасники тренінгу у рамках проекту IREX, АУП та StopFake вчилися відокремлювати факти від вигадки, визначати маніпуляції та мову ворожнечі, а також шукати незалежну журналістику, яка базується на фактах.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 476 | Додав: SergeyV | Дата: 23.03.2019 | Коментарі (0)