Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 23 » Участь школи у проекті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність»
00:16
Участь школи у проекті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність»

У 2018 році відбувся старт пілотного проекту з інфо-медійної грамотності для середніх шкіл — «Вивчай та розрізняй». Реалізацію проекту здійсню  IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) спільно з Академією української преси та інтернет-проектом StopFake за підтримки Посольства США та Великої Британії в Україні. У цьому ж році 13 шкіл (серед них і Черкаська спеціалізована школа № 20) нашого міста приєдналися до цього проекту.
Програма «Вивчай та розрізняй» має на меті сформувати в учнів середніх шкіл України навички медіаграмотності, навчити їх критично мислити та відрізняти факти від дезінформації.
У м. Києві два дні поспіль керівники навчальних закладів міст України навчалися розрізняти упередження, спотворення, дезінформацію та брехню, розвивали навички аналізу та перевірки інформації.
У січні 2019 року в м. Черкаси відбувся семінар-тренінг «Медіаграмотність». Вчителі мистецтва, історії, української мови та літератури отримували знання та навички з питань медіаграмотності та розвитку критичного мислення.
А вже у лютому у м. Києві для вчителів відбувся тренінг «Інтеграція інфо-медійної грамотності на уроках мистецтва, історії та української мови і літератури». Учасники тренінгу у рамках проекту IREX, АУП та StopFake вчилися відокремлювати факти від вигадки, визначати маніпуляції та мову ворожнечі, а також шукати незалежну журналістику, яка базується на фактах.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 478 | Додав: SergeyV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: