Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

   У кінці січня учні 7-8-их класів побували у міській бібліотеці ім. М.Трублаїні, з якою  школа тісно співпрацює.  Для них працівники бібліотеки провели виховну годину, присвячену  героям Крут. Бій під Кру́тами — бій, що відбувся 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. Особливо вразило сучасників поховання юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і у кількості 27 людей були ними страчені. На похороні у Києві біля Аскольдової могили голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові вірш «Пам'яті тридцяти». Десятиріччями історія бою або замовчувалася, або обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і у вітчизняній історіографії. 2006 року на місці бою встановлено пам'ятник. З нагоди 80-ї річниці бою Монетний двір випустив в обіг пам'ятну монету номіналом 2 гривні.
   Працівники бібліотеки завітали і до нашої школи та розповіли шестикласникам про ці героїчні сторінки нашої історії.

Фотоальбом

Переглядів: 447 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

  26 січня відбулися батьківські збори 10-А класу(класний керівник Н.О.Чиж). Разом із батьками у актовій залі зібралися учні класу, вчителі, які працюють у 10-А. Розпочала збори директор школи Л.Б.Кіта. Про особливості ЗНО розповіла заступник директора із НВР С.М.Лис, наголосивши на необхідності визначення із предметами для здачі ЗНО у наступному році. На зборах велася предметна розмова про навчання та виховання учнів. Кожен мав можливість поспілкуватись із учителем-предметником, адміністрацією школи.

Переглядів: 460 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

   Нещодавно шкільна бібліотека поповнилась надзвичайно цінною і цікавою літературою, подарованою нашими шефами: заводом «Темп» та ПАТ «Азот». Це унікальні книги про нашу історію, визначних державотворців, композиторів, воїнів, поетів, це книги боротьби людей за свободу і гідне життя, це роздуми про актуальні проблеми стародавньої, середньовічної, нової та новітньої історії України. Видані  бібліотекою видавництва газети «День», вони  стануть у нагоді не лише для підготовки до уроків як учителям, так і учням, а й усім, хто не байдужий до нашої історії, хто хоче глибше пізнати нашу культуру, мистецтво, літературу, наш шлях до свободи. Ось ці книги:
1. Люди Майдану.Хроніка.(Добірка знакових фотографій з Майдану: від найпершого вечора -  до трагічних подій на Інститутській).
2. Сила мякого знака, або Повернення Руської правди.(Аналіз українських «больових точок» експертами  і журналістами «Дня», матеріали С.Кримського, Клари Гудзик).
3. Джеймс Мейс : «Ваші мертві вибрали мене…»(Аналітичний щоденник злетів і падінь української держави, наукова рецепція Голодомору)
4. Україна Incoqnita (Збірник статей про живописців, композиторів,воїнів, поетів,будівничих України, це історія боротьби людей за свободу і гідне життя).
5. Україна Incoqnita.ТОП – 25 (Книга про Україну,її шлях через століття, пізнання самих себе).
6. Апокрифи Клари Ґудзик.(Збірник статей та нарисів про питання суспільної моралі, людських стосунків, мовні проблеми, людини і природи, людини і церкви).
7. 15 книг із серії «Бронебійна публіцистика» (Статті та уривки  творів М.Костомарова, М.Драгоманова, П.Куліша, І.Франка, Миколи Хвильового, Є.Маланюка,Олега Ольжича,У.Самчука, Ю.Шевельова,В.Стуса, Івана Багряного та ін.).
Українці – читайте!

Переглядів: 496 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 506 | Додав: SergeyV | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

    28 грудня у нашій школі відбувся товариський матч із баскетболу між командами «Черкаських Мавп» та збірною закладу. Ми раді були вітати відому українську команду ще й тому, що вперше в історії черкаських навчальних закладів спортивна зала отримала професійне баскетбольне оснащення, яке і випробували під час зустрічі. Нашу школу у Черкасах знають більше як школу мистецтв, і визначних спортивних досягнень ми не маємо. Проте ситуація змінилася нещодавно. Справа в тому, що школа є підшефною партнера «Черкаських Мавп»   - заводу «Темп». Не так давно у закладі було відремонтовано спортивне приміщення, а кілька тижнів тому завод «Темп» встановив у спортивному залі нове баскетбольне оснащення: два ігрові щити зі склопластика власного виробництва, виготовлені за всіма вимогами FIBA , та сучасні кільця з системою амортизації. За словами директора заводу і палкого прихильника баскетболу Олександра Згіблова, потрібний реманент обійшовся у 30 тисяч гривень. Дякуємо шефам!

Фотоальбом

Переглядів: 476 | Додав: SergeyV | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

    Здавна українці відмічали свято Меланки дуже пишно, весело та масово. До нього ретельно готували цілий ряд різноманітних обрядів. Ця традиція, як і багато інших, дещо змінилась і дещо забулось. Та все-таки не повністю. У нашій школі і сьогодні продовжують та підтримують подібні традиції святкувань. 10 та 12 січня, напередодні свята Водохреща, до шкільної родини з феєричним різдвяним вертепом завітали вихованці театральної студії «Астрейя» під керівництвом Валентини Олександрівни Федоренко. Серед героїв вистави була коза,  Маланка,  аптекар,  веселий котик і багато щедрувальників. Актори показали захопливу виставу, що справила на глядачів незабутнє враження як на дорослих, так і на малечу.

Фотоальбом

Фотоальбом vk.com

Переглядів: 521 | Додав: SergeyV | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

   Новорічне свято – це довгоочікувана казка для усієї малечі. Діточки з нетерпінням чекають  Діда Мороза та тендітної красуні Снігуроньки.
   Зимова казка завітала і до нашої школи. Діти ретельно готувалися до свята, викликаючи захоплення в оточуючих своїми новорічними костюмами. Зайчики, ведмедики, сніжинки, гномики, принцеси, лисички – ось неповний перелік персонажів, що подарували феєричний настрій усім присутнім.
   А до дітей в гості завітали Баба Яга, Птиця-голубиця, Цар, Морозенко, гості заморські, Дід Мороз, Снігуронька та багато інших героїв. Зал просто вибухнув шквалом оплесків, побачивши виступи шкільних колективів.
   Висловлюємо подяку Оксані Володимирівні Дейнезі, Людмилі Адамівні Філіповій та їх зразковому ансамблю «Надія», Наталії Оттівні Висоцкій та вокальній студії «Белісімо», а також Аллі Юріївні Колесник та зразковому оркестру народних інструментів.
   І особливі слова вдячності за подаровану дітям казку Валентині Олександрівні Федоренко та її театральній студії «Астрейя».

Фотоальбом

Фотоальбом в vk.com

Переглядів: 514 | Додав: SergeyV | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 537 | Додав: SergeyV | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)

   Кажуть, що перед Новим роком здійснюються всі бажання. Саме так трапилося з учнями 3-Б, 4-Б, 4-А класів та їх класоводами Шкребтієнко Л.В., Данільченко Л.В., Маслюк О.В. Всі вони побачили на власні очі народження ялинкової прикраси. Довгий і цікавий шлях їй треба пройти, щоб почалося в неї новорічне життя. Безліч людської фантазії і краси побачили діти в селі Луб’янка  Київської області на фабриці ялинкових прикрас.
  Незабутнє враження на дітей справив Майдан Незалежності, Будинок Верховної Ради, метро і парад Дідів Морозів.
  Лише позитивні емоції залишилися у всіх після подорожі у чарівну казку.

Фотоальбом

Переглядів: 511 | Додав: SergeyV | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)

   У грудні відбулася зустріч з ветераном війні в Анголі Лукашенком Олексієм Костянтиновичем. Захід присвячено 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників, Року учасників бойових дій на територіях інших держав.
   Олексій Костянтинович є прикладом особистого подвигу, самопожертви та вірності військовій присязі.  Він цікаво та захоплююче розповів слухачам біографію своєї молодості, яка переплелася з війною. Юнаки та дівчата отримали відповіді на всі свої запитання у відвертій розмові.
   Пам'ять людська повинна жити і лишати прийдешнім поколінням ці сторінки історії.

Переглядів: 527 | Додав: SergeyV | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 63 64 »