Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Переглядів: 307 | Додав: SergeyV | Дата: 13.03.2020 | Коментарі (0)

11 березня 2020 року у Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №20 відбулося спільне засідання активу батьківської громади закладу, представників учнівського самоврядування та педагогічних працівників з метою підвищення ефективності партнерства між усіма учасниками освітнього процесу. Ми зробили важливий крок до цивілізованої взаємодії вчителів, батьків та дітей заради найкращої освіти учня. 
Партнерські взаємини між учнем, учителем та батьками є однією з ключових засад створення позитивного освітнього та соціально-психологічного середовища, якісного реформування української школи. Тому ми і зібралися всією шкільною спільнотою, щоб обговорити та затвердити Меморандум співпраці – документ, який допомагає домовитися і впорядкувати всі аспекти життя школи за новими, сучасними принципами. 

Переглядів: 309 | Додав: SergeyV | Дата: 13.03.2020 | Коментарі (0)

У Черкаському художньому музеї відбувся обласний конкурс читців «Тарасова вершина», який був присвячений 206 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. Діти, готуючись до конкурсу, серцем торкнулися поезії Великого Кобзаря. Важко було визначити переможців, адже кожен учасник у виконання твору вклав частинку своєї душі. У результаті запеклої боротьби (адже учасників було понад сто з різних куточків Черкащини) наші учні вибороли призові місця: Луценко Андрій (9-Б) – ІІ місце, Коваленко Софія (6-Б) – ІІ місце, Остапенко Дмитро (3-Б) – ІІІ місце. Вітаємо призерів, продовжуйте рух вперед, до нових знань та перемог. 

Переглядів: 291 | Додав: SergeyV | Дата: 13.03.2020 | Коментарі (0)

Вокальний ансамбль «Горицвіт» Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20 відсвяткував прихід весни гучною перемогою. Колектив із піснею «Ми за мир» виборов Гран-прі на Міжнародному конкурсі «Джерело надій» у м. Києві. Крім того, солістки ансамблю Захарченко Маргарита та Нестерчук Софія з піснею «Мамо» посіли 2 місце. Вітаємо керівника вокального ансамблю «Горицвіт» Волчо Ю.Є. та учасників колективу з перемогою та бажаємо подальших творчих успіхів!

Переглядів: 277 | Додав: SergeyV | Дата: 06.03.2020 | Коментарі (0)

Вітаємо Солонька Дениса учня 11 гум. класу з перемогою в міському конкурсі декламування поезії (ІІІ місце)!!!
Вчитель – Сокур А. Л.
 

Переглядів: 266 | Додав: SergeyV | Дата: 06.03.2020 | Коментарі (0)

З 17 по 23 лютого 2020 року у нашій школі проходив Тиждень англійської мови, під час якого учні поринули в атмосферу країни, мова якої вивчається, заочно відвідали визначні місця Великої Британії, познайомились з видатними постатями.
Понеділок (17.02) був присвячений Дню святого Валентина. Для учнів, батьків, учителів у фоє школи облаштували фотозону «Love is…». До учнів 1-2 класів завітали «ростові фігури», які організували цікаві конкурси та змагання. Від них діти дізналися багато цікавого про тварин, збагатили свій словниковий запас. Учитель англійської мови Бас О.В. разом з ученицями 11гум класу Чумак А. та Даллул Д. провели майстер – клас з виготовлення валентинок для учнів 2-3 класів, під час якого діти співали, грали та вивчали англійську мову цікаво та весело.
У вівторок (18.02) учні 9-х класів (учитель Мірошнікова А.І.) взяли участь у КВК «We like and learn English» і продемонстрували не лише своє вміння говорити англійської мовою, а й знання географії історії та літератури Великої Британії. П’ятикласники із задоволенням стали учасниками квесту «Swift and Clever», організованого учителем Скрипай В.О., удосконалювали навички аудіювання та говоріння, розвивали логічне мислення, пам’ять та увагу.
У середу (19.02.) учні школи під час уроків англійської мови писали диктант «В. Шекспір» і демонстрували свою грамотність: знання англійського правопису та граматики. Після уроків учитель Скрипай В.О. провела для шестикласників інтелектуально-пошуковий квест. Учні були поділені на команди. Завдання охоплювали увесь вивчений матеріал і діти з цікавістю виконували усі поставлені перед ними завдання. Найкмітливішою та найрозумнішою виявилася команда 6-Б класу.  
У четвер (20.02.) учні 8-х класів (учитель Ляховецька Т.Г.) проходили онлайн-тестування з англійської мови, яке дало можливість об’єктивно оцінити рівень їхніх знань. Для старшокласників (10-11 класи) учитель   Юрін О.Є. організував зустріч з волонтером Корпусу Миру. 
На завершення у п’ятницю (21.02.) в актовій залі відбувся міні-концерт, усі переможці та активні учасники заходів були нагороджені грамотами.  
«До нових зустрічей» - такими словами закінчився Тиждень англійської мови у нашій школі.

Переглядів: 264 | Додав: SergeyV | Дата: 05.03.2020 | Коментарі (0)

Любов у нашому житті починається з нас… 
Любов до себе допоможе зцілити нашу планету.
Луїза Хей

Під таким гаслом у нашій школі розпочався американо-український проект «Сезон миру та порозуміння», який має на меті навчити підлітків розуміти себе та інших людей; виховувати у них доброту, співчуття, вміння слухати і поважати людей.  
Учасниками цього проекту є 24 українські школи, у тому числі і Черкаська спеціалізована школа №20. Триває «Сезон миру та порозуміння» 64 дні, що є символічним. Саме така кількість днів між датами насильницької смерті Махатми Ганді та Мартіна Лютера Кінга Молодшого, які пропагували мирні шляхи вирішення будь-яких конфліктів.  
Щоденно учні опановують певні практики, спрямовані на розуміння того, що є кращим: любов і повага чи ненависть і ворожнеча, розуміння і підтримка чи нетерпимість і байдужість, єдність і відкритість чи самотність і агресія. Оскільки є український та англійський варіанти  проекту «Сезон миру та порозуміння», то дев’ятикласники отримують інформацію та виконують завдання англійською мовою. Учні 5-го класу працюють із україномовною версією, вони ознайомлюються лише з англійськими назвами понять, що вивчаються. До проекту також долучаються батьки, які діляться своїми думками, досвідом стосовно того чи іншого питання.  
Сьогодні ми говоримо про турботу, адже щоб по-справжньому піклуватися про інших, ми повинні спочатку навчитися піклуватися про себе.  Реалізуймо свої ідеї…


 

Переглядів: 451 | Додав: SergeyV | Дата: 25.02.2020 | Коментарі (0)

На обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук учениця 11 гум. класу Шевченко Анастасія виборола ІІІ місце (відділення мовознавство). Науковий керівник – Сокур Анжела Леонідівна. Молодці! Вітаємо! Дякуємо Анжелі Леонідівні за підготовку учениці та бажаємо подальших перемог і високих досягнень!

Переглядів: 273 | Додав: SergeyV | Дата: 18.02.2020 | Коментарі (0)

Незважаючи на тимчасове припинення навчання через карантин у Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №20 триває клопітка робота.  Незаплановані канікули вчителі вирішили використати для фахового вдосконалення, підвищення педагогічної майстерності, обміну досвідом. Тут проходять майстер-класи, семінари-практикуми, міні-конференції.
Сьогодні педагоги зібралися в актовій залі послухати творчий звіт учителів, що атестуються у 2020 році, «Я роблю це так…». Наші колеги з натхненням ділилися своїм педагогічним досвідом,  мистецтвом навчання і виховання, демонстрували найкращі уміння, надбання і досягнення, вражали своїми талантами і здібностями. Присутні почули безліч оригінальних, нетрадиційних ідей, побачили (і спробували) цікаві форми і методи організації освітнього процесу. Ми вкотре переконалися, що спеціалізація нашої школи є унікальною, адже тут органічно поєднується «красиве і корисне»: наш заклад дає академічну освіту і водночас сприяє розвиткові творчих здібностей і талантів.

 

Переглядів: 280 | Додав: SergeyV | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

Навчальний семестр у Черкаській спеціалізованій школі №20 розпочався традиційно колядками та щедрівками. Народна вокальна студія «Беліссімо» разом зі своїм керівником Висоцькою Наталією Оттівною привітали учнівський та педагогічний колектив з Новим роком та Різдвом Христовим, подарували заряд позитивного настрою та творчого натхнення.
Вітання сьогодні звучали і для малечі, і для дорослих, зігрівали теплом та надією. Лунали слова побажання добра і милосердя, любові і щастя кожній родині, справедливості і свободи рідній Україні!

Переглядів: 301 | Додав: SergeyV | Дата: 14.01.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 63 64 »