Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Листопад » 10

Щороку 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. Свято започатковано в 1997 р. Указом Президента «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства». Дата Дня української мови та писемності обрана не випадково, адже вона припадає на православне свято – день вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з його праці починається писемна українська мова.  
До святкування долучилася і наша шкільна родина. Традиційно учні та вчителі прийшли до школи у вишиванках. Діти підготували стінні газети на мовну тематику, бібліотекар школи – книжкову виставку. Було проведено класні години, круглі столи, диспути, цікаві конкурси та вікторини, приурочені до Дня української мови та писемності. Відбувся перший (шкільний) етап ХХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Петра Яцика, у якому взяли участь 479 учнів 3-11 класів.
Сьогодні ми, учні та педагоги школи, прагнули не лише показали гарні знання з української мови, а продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує рідне слово. 

 

Переглядів: 170 | Додав: SergeyV | Дата: 10.11.2021 | Коментарі (0)

7 листопада творчі колективи Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20 взяли участь у VІІІ Всеукраїнському мистецькому фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Козацький шлях». Учасники колективів отримали шалене задоволення від виступу на професійній сцені Черкаського палацу культури «Дружба народів». А результати участі наступні: Народний ансамбль танцю «Надія» за п’ять композицій – Гран-прі та 4 – І місця; Народна вокальна студія «Беліссімо» – І місце. Дякуємо дітям та керівникам колективів Дейнезі О.В. та Висоцькій Н.О. за талант та працелюбність!

Переглядів: 165 | Додав: SergeyV | Дата: 10.11.2021 | Коментарі (0)