Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 21

  21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося у Черкаській спеціалізованій школі № 20. Розпочалося свято з урочистої лінійки, на якій звучав гімн України, ведучі Коваленко Тетяна та Каленюк Ілля розповіли історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні, а учениця 8-гум класу Федюк Мілада з великим натхненням і вірою в серці прочитала вірш «Моя Україна». Завершила лінійку заступник директора з навчально-виховної роботи Лємєшева Н.А., яка закликала учнів зберігати та шанувати рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України. Для 1-8-х класів учні 9-А класу підготували цікавий лекторій «Державні та народні символи України». Протягом дня проводилися тематичні уроки для 9-х класів «Історія виникнення української мови», для 5-В класу – «Легенда про походження української мови», для 11-А класу – «Державна мова українців». Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови відбувся квест «У пошуках мовних скарбів» для учнів 5-А та 5-Б класу, який підготувала Сокур А.Л.
  Людина може володіти кількома мовами, залежно від її здібностей, нахилів і прагнень. Але найкраще, найдосконаліше вона має володіти рідною мовою.

 

Переглядів: 379 | Додав: SergeyV | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

Учні 8-11 класів 20 школи стали учасниками двох міжнародних відео-конференцій в рамках всесвітньої програми «Generation Global». Нашими співрозмовниками були ровесники з Індії, Індонезії та Пакистану. Обговорювали тему мистецтва та свободи самовираження. Ось враження учасників конференцій:
Яна Темченко: Ця конференція дала мені незабутні емоції та досвід. Я зрозуміла, що спілкування з іншими країнами – це дуже круто. Тому що ти знайомишся з культурою інших народів, а також ми розвиваємо свою англійську мову.
Аліна Трояновська: We really liked the conference! I think this was a great chance to express our point of view and listen to the others' opinions. Also, this conference was a great opportunity to improve our English skills and stop being afraid of making mistakes. We would be glad to participate in the conference again!

Переглядів: 386 | Додав: SergeyV | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)