Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 16
   9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора-Літописця та відзначає День української писемності та мови.
  Зокрема, 8 листопада, напередодні свята, за доброю традицією,у  школі відбувся І етап  XІV Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика.
  Урочиста лінійка з нагоди відкриття XIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика розпочалася  о 8.00 год. На першому уроці учні 3-11 класів писали диктант.
   Нагадаємо, що ХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика для учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів відбудеться у три етапи:
• І етап –  шкільний (8 листопада)
• ІІ етап (міський)  – 16 листопада 2013 року в Черкаській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів №4 .
• ІІІ етап – 14 грудня 2013  року – обласний .
Переглядів: 600 | Додав: SergeyV | Дата: 16.11.2013 | Коментарі (0)

   У рамках заходів, присвячених 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка, з нагоди Дня української писемності та мови за ініціативи Учнівської міжпарламентської асамблеї  9 листопада (у суботу) з 10.00 до 13.00 на території парку імені 50-річчя Жовтня проводився відкритий міський квест для учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Тарасові шляхи». У ньому брали участь і наші учні.
   Від Черкаської спеціалізованої школи № 20  були представлені такі учні: Іщенко Ірина (10 гум), Огілько Дмитро (10 гум), Пидорич Тетяна (10-А), Гарбузова Вікторія (5-В) та незалежний фотокореспондент, який не був учасником команди «Хвиля», Кулинич Олександр (10-А). Учитель української мови та літератури спш № 20 Задорожня Ольга Миколаївна – супроводжуюча та член журі.
   Метою квесту було поглиблення знань учнів про життя та творчий шлях Т. Г. Шевченка, вміння здобувати перемогу в команді, формування ціннісного ставлення до свого народу та його культурної спадщини.
Кожна команда отримала свій маршрутний лист, де були зазначені певні станції, порядок їх проходження та план-схема території. Назви станцій були зашифровані, тому перед початком квесту діти мали розшифрувати назви, щоб почати рухатися у певному напрямку. Учні розшифровували основні дати життєвого та творчого шляху Т. Г. Шевченка, найвідоміші поезії Шевченка-поета та картини Шевченка-художника. Діти вирішували логічні завдання, зображували без слів поняття чи назву твору, відгадували кросворди, складали пазли – картину Шевченка. За неправильні відповіді командам нараховувалися додаткові штрафні хвилини. На кожну станцію виділялося 5-7 хвилин. Та команда, яка витратила найменшу кількість часу на проходження свого маршруту та набрала найбільшу суму балів, визначалася переможцем.
   Наша команда «Хвиля» мала тематичну емблему - блакитні краватки, що відповідала назві групи. Учні чітко представили девіз та виявили достатні знання з теми та активність, зібраність, вміння працювати злагоджено для досягнення найкращого результату. 
   Переможці квесту будуть визначені 13.11.2013 року на міському засіданні парламентської асамблеї, куди запрошено Президента школи, капітана команди  – Іщенко Ірину.
Переглядів: 547 | Додав: SergeyV | Дата: 16.11.2013 | Коментарі (0)

  07 листопада  2013 року у школі відбувся семінар для молодих учителів iноземних мов міста  «Вплив наочності на формування мовленнєвих умінь учнів на уроках іноземної мови».             Мета семінару -  ознайомлення учасників заняття з досвідом роботи вчителів iноземних мов школи, сприяння  розвитку їх  професійної майстерностi. Директор школи Л.Б.Кіта ознайомила учасників заходу зі специфікою роботи школи. Уроки, які відвідали учасники семінару у 4-А, 5-Б класах (учителі Ю.Г.Рабко,О.В.Бас), отримали високу оцінку.
  Теоретична частина семінару була висвітлена у виступах I.А.Харченко – вчителя iноземної мови, керiвника шкiльного МО («Використання наочності у навчанні іноземної мови (з досвiду роботи вчителiв школи)».
  Практичне заняття ( "Використання тестових завдань з аудiювання”) проведене Н.В.Боричок, учителем iноземної мови. Психологiчний практикум "Психологiчнi аспекти  впливу наочності на формування мовленнєвих умінь учнів на уроках іноземної мови провела А.I.Кулинич- психолог школи.
  Завершила роботу молодих учителів Т.В.Дмитренко, методист ММК, практичним заняттям «Flash-cards games».
Переглядів: 557 | Додав: SergeyV | Дата: 16.11.2013 | Коментарі (0)