Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 16 » Міський квест «Тарасові шляхи»
23:01
Міський квест «Тарасові шляхи»
   У рамках заходів, присвячених 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка, з нагоди Дня української писемності та мови за ініціативи Учнівської міжпарламентської асамблеї  9 листопада (у суботу) з 10.00 до 13.00 на території парку імені 50-річчя Жовтня проводився відкритий міський квест для учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Тарасові шляхи». У ньому брали участь і наші учні.
   Від Черкаської спеціалізованої школи № 20  були представлені такі учні: Іщенко Ірина (10 гум), Огілько Дмитро (10 гум), Пидорич Тетяна (10-А), Гарбузова Вікторія (5-В) та незалежний фотокореспондент, який не був учасником команди «Хвиля», Кулинич Олександр (10-А). Учитель української мови та літератури спш № 20 Задорожня Ольга Миколаївна – супроводжуюча та член журі.
   Метою квесту було поглиблення знань учнів про життя та творчий шлях Т. Г. Шевченка, вміння здобувати перемогу в команді, формування ціннісного ставлення до свого народу та його культурної спадщини.
Кожна команда отримала свій маршрутний лист, де були зазначені певні станції, порядок їх проходження та план-схема території. Назви станцій були зашифровані, тому перед початком квесту діти мали розшифрувати назви, щоб почати рухатися у певному напрямку. Учні розшифровували основні дати життєвого та творчого шляху Т. Г. Шевченка, найвідоміші поезії Шевченка-поета та картини Шевченка-художника. Діти вирішували логічні завдання, зображували без слів поняття чи назву твору, відгадували кросворди, складали пазли – картину Шевченка. За неправильні відповіді командам нараховувалися додаткові штрафні хвилини. На кожну станцію виділялося 5-7 хвилин. Та команда, яка витратила найменшу кількість часу на проходження свого маршруту та набрала найбільшу суму балів, визначалася переможцем.
   Наша команда «Хвиля» мала тематичну емблему - блакитні краватки, що відповідала назві групи. Учні чітко представили девіз та виявили достатні знання з теми та активність, зібраність, вміння працювати злагоджено для досягнення найкращого результату. 
   Переможці квесту будуть визначені 13.11.2013 року на міському засіданні парламентської асамблеї, куди запрошено Президента школи, капітана команди  – Іщенко Ірину.
Переглядів: 548 | Додав: SergeyV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: