Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 27 » ЗНО - 2015: п’ять нововведень, що очікують вступників
22:56
ЗНО - 2015: п’ять нововведень, що очікують вступників

    До порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році будуть внесені зміни. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
   У 2015 році буде запроваджено п’ять новацій ЗНО:
перша – скасовується мінімальний 124-бальний бар’єр, вирішено запровадити поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО»;
друга – відмова від сертифікатів минулих років;
третя - у 2015 році Український центр оцінювання якості освіти також впроваджує тести дворівневої складності з двох предметів: української мови і літератури, математики («базовий рівень», «поглиблений рівень»);
четверта - поєднання державної підсумкової атестації з української мови з тестом ЗНО з української мови і літератури для всіх випускників загальноосвітніх шкіл. Для цього у базовій частині тесту буде виділені завдання, що стосуватимуться української мови, тому що ДПА буде складатися тільки з української мови;
п’ята - у 2015 році з переліку предметів, з яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання, вилучено всесвітню історію та світову літературу.
  На сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Підготовка до ЗНО» http://testportal.gov.ua/prepare розміщено матеріали на допомогу абітурієнтам:
   Програми зовнішнього незалежного оцінювання з навчальних предметів
Характеристика сертифікаційної роботи з навчального предмета

Переглядів: 491 | Додав: SergeyV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: