Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

З метою популяризації різних видів мистецтва з 1 по 5 березня 2021 року в Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів пройшов Тиждень мистецтв «Мистецтво – це мій світ!» Щодня протягом Тижня свою майстерність демонстрували творчі колективи в певних видах мистецтва.
Перший день Тижня був присвячений хореографії. На великих перервах учні школи під орудою вчителів хореографії Чучупи О.О., Дейнеги О.В. та учасників Народного хореографічного ансамблю «Надія» весело рухалися під музику та демонстрували свої вміння в танцювальному мистецтві. Протягом дня всі охочі могли подивитися відеозаписи виступів ансамблю «Надія» у холі І поверху.
На другий день Тижня у школі панувала духова музика. На великих перервах виступали Зразковий духовий оркестр під керівництвом Володимира Шуляки, ансамблі та солісти. Звучання музики наживо завжди викликає масу позитивних емоцій, тому коридори школи переповнилися охочими долучитися до невеличного концерту.
Після уроків відбулася ще одна чудова подія: конкурс «Кращий за фахом» у номінації інструментальна музика. Юні музиканти із задоволенням виступали з музичними творами, що вивчили протягом навчального року, демонстрували свій творчий поступ та мистецькі досягнення. Усі учасники конкурсу нагороджені грамотами. А перемогу здобули такі учні та колективи.
Солісти молодшої вікової категорії: Кикут К., Печіль Д. (викладач Палієнко О.В.), Горбань І. (викладач Агасімова Л.І.); солісти середньої вікової категорії: Самойленко Д. (викладач Шуляка В.О.), Руденко Д. (викладач Сухенко І.В.); Солісти старшої вікової категорії: Азязов І. (викладач Оношко Л.О.).
Ансамблі: ансамбль бандуристів (викладач Палієнко О.В.), ансамбль домристів (викладач Сухенко І.В.), ансамбль баяністів (викладач Ганжа А.В.), ансамбль гітаристів (викладач Білан Ю.М.).
Третій день Тижня був насиченим і особливим – у школі цілий день лунала вокальна музика. На перервах для школярів виступали вокальний ансамбль «Горицвіт» та Народна вокальна студія «Беліссімо».
У другій половині дня учнів школи на гостину до себе запросив конкурс «Зірки на сцену!», що проходив у актовій залі. Компетентне журі визначало кращих за фахом у номінації «Вокал». Розпочався конкурс виступом хору молодших класів «Джерельце» під керівництвом Андрущенко Л.І. Головною метою цього заходу було привернути увагу молодого покоління до духовної скарбниці нашого народу – пісні. Усі учасники конкурсу нагороджені грамотами. А переможцями стали такі учні та колективи.
Солісти: Ширінова А., Мірошніченко М. (викладач Висоцька Н.О.).
Ансамблі: Вокальний ансамбль «Горицвіт» (викладач Волчо Ю.Є.), молодша та підготовча групи Народної вокальної студії «Беліссімо» (викладач Висоцька Н.О.) 
Четвертий день став кульмінацією Тижня мистецтв. На перервах виступали Зразковий оркестр народних інструментів та ансамбль баяністів під керівництвом Андрія Ганжі та інші інструментальні ансамблі школи. А після уроків на вчителів чекав святковий концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню, який підготували вчителі естетичної кафедри. Натхненними словами привітання зі святом весни і краси захід відкрила директор школи Кіта Л.Б. І далі педагоги школи отримали букет приємних слів та кошик чудових емоцій від творчих подарунків вихованців дитячих колективів та їхніх керівників. Веселі жарти й щирі побажання ведучих, чарівна інструментальна музика, чудові пісні, запальні танці – все це створило неповторну атмосферу родинного свята, яке підняло настрій і потішило душі всіх присутніх!
Наступний день Тижня був менш насиченим, але від цього не менш значущим: свої двері відчинила художня майстерня. Учитель образотворчого мистецтва Субота І.В. представив виставки дитячих робіт: неймовірні жіночі портрети та казково красиві квіткові фантазії прикрасили хол першого поверху та коридор другого. А вчителька ОТМ Яструбінська Н.В. провела майстер-класи для учнів школи з виготовлення привітальних листівок для мам. 
Усі проведені заходи об’єднувалися прагненням популяризувати традиції українського народу, виховувати шанобливе ставлення до людей мистецтва, формувати в дітей емоційний інтелект, розвивати їхні творчі здібності та підтримувати обдаровану молодь. Ми впевнені, що Тиждень мистецтв сприяє підвищенню інтересу до вивчення предметів естетичного циклу й об’єднує учнівський і вчительський колектив. А вчителі – фахівці своєї справи – пробуджують творчість і жагу пізнання в учнів, підтримують інтерес та бажання опановувати мистецтво.

Переглядів: 192 | Додав: SergeyV | Дата: 13.03.2021 | Коментарі (0)

9 березня виповнюється 207 років від дня народження Великого Кобзаря- українського поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.
Саме Шевченківським дням присвячений Тиждень філології в Черкаській спеціалізованій школі №20! 
Сьогодні наші школярі із щирим захопленням мандрували сторінками творів поета, змагалися за звання кращого читця його поезій, здійснили віртуальну подорож на батьківщину Тараса.

Переглядів: 196 | Додав: SergeyV | Дата: 09.03.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 184 | Додав: SergeyV | Дата: 05.03.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 193 | Додав: SergeyV | Дата: 05.03.2021 | Коментарі (0)

З 8 по 15 лютого наші учні практикували спілкування іноземною мовою не тільки під час уроків. 
Інтелект-шоу  “Interesting English” розпочало тиждень англійської мови у нашій школі. Учні 5-А класу під керівництвом вчителя Анастасії Усенко із задоволенням занурилися у світ тварин та кольорів, відпрацьовуючи навички читання та письма англійською під час виконання творчих завдань.
Учні 4-х та 7-х класів у вівторок здійснили віртуальну екскурсію до Великої Британії. Вони дізнатися про Amazing things about Englishу. Їхнім гідом була учитель англійської мови Алла Мірошнікова. Школярі занурилися в атмосферу Туманного Альбіону, зустрілися з визначними постатями, відвідали історичні місця.   
Середа відзначилася квестом “Amazing Quest”, який  хитромудро закодувала QR-кодами учитель Тетяна Ляховецька. Тільки добре знаючи англійську, можна було виконати завдання і стати переможцем.  
У четвер учитель Ольга Бас для учнів 3-В класу  провела майстер-клас Handmade Valentine cards. У цікавій, ігровій формі діти у співпраці з наставником вивчали історію виникнення свята, училися вітати друзів англійською мовою. 
Учні 8-Б, 10-гум. та 11-гум. класів разом з учителем Олексієм Юріним стали учасниками онлайн-гри “Jeopardy”. Старшокласники продемострували власні інтелектуальні, мовленнєві та творчі здібності, граючись поглибили знання з іноземної мови.
Класний керівник та вчитель англійської мови Юлія Рабко  подарувала  учням 6-В класу справжнє свято - «класні посиденьки “Love & other things” – ігри, англійську дискотеку та смаколики.   
Особливу цікавість викликали у школярів учнівські репортажі “I learn English because…”, які транслювалися на перевах впродовж тижня.
«Класно вивчати англійську граючись!» – сказали діти.


 

Переглядів: 184 | Додав: SergeyV | Дата: 23.02.2021 | Коментарі (0)

Минулий тиждень для юних музикантів та їхніх викладачів був напруженим, насиченим та сповненим радістю від публічного виступу.  Відбулися творчі звіти вчителів музики Ганжі А.В., Шуляки В.О. та Оношко Л.О. Діти скучили за сценою, і хоча глядачами були тільки адміністрація школи та декілька вчителів, вони почули оплески та приємні слова подяки за їхній талант і щоденну працю. Це створило для учнів «ситуацію успіху», а педагогам надало можливість продемонструвати результати своєї педагогічної діяльності. Першим звітував керівник Зразкового духового оркестру Шуляка В.О.  Його вихованці уважно слухали свого педагога та старанно виконували партії, що гармонійно зливалися в натхненну мелодію.
Керівник Зразкового оркестру народних інструментів Ганжа А.В., віртуозно керуючи дитячим колективом, презентував чудові твори всесвітньо відомих композиторів. І завдяки використанню ІКТ запропонував оркестрантам порівняти своє виконання із виступами професійних оркестрів.
Оношко Л.О. у своєму презентаційному уроці поділилася досвідом щодо роботи над диханням флейтиста та прийомів опанування тріольного ритмічного малюнку.
Діти та всі присутні  отримали задоволення й позитивні емоції від зустрічі з прекрасним!

Переглядів: 198 | Додав: SergeyV | Дата: 16.02.2021 | Коментарі (0)

Шановні учні, батьки, добігає кінця другий тиждень дистанційного навчання. Ми разом з вами набували нового досвіду організації освітнього процесу та спілкування. Дякуємо всім його учасникам за плідну співпрацю!
З 25 січня 2021 року школа розпочинає роботу у звичайному режимі з урахуванням карантинних обмежень та дотриманням протиепідемічних заходів, адже карантин триває до 28 лютого 2021 року. У своїй роботі заклад буде керуватися Поставою КМУ від 09.12.2020р. №1236 та наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради від 18.12.2020р. №835 та наказом директора по школі від 18.12.2020р. №202.
Щоденно буде проводитися моніторинг стану захворюваності учнів та працівників. При виявлення випадків захворювання на коронавірусну інфекцію Covid-19 будемо оперативно реагувати відповідно до вимог законодавства. Нагадуємо, що вхід/вихід учнів  розподілено на чотири окремих входи, вхід батькам та іншим членам родини на період карантину заборонено. 
Шановні батьки, просимо ставитися до тимчасових обмежень з розумінням: тільки разом ми  створимо максимально безпечне середовище для всіх учасників освітнього процесу. 
Бажаємо всім здоров’я та успішного другого семестру.

Переглядів: 199 | Додав: SergeyV | Дата: 22.01.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 205 | Додав: SergeyV | Дата: 22.01.2021 | Коментарі (0)

Педагоги  школи сумлінно  ставляться до освітнього процесу в період локдауну. Навчають, використовуючи  переваги синхронного та асинхронного  режимів. Не забувають про чергування розумової активності з фізичною, проводять руханки, ігри,  гімнастику для очей.
Шановні учні, дякуємо за відповідальне сталення до навчання в таких складних умовах, за співпрацю і взаємодію. Любі діти! У  вас  все вийде, ми віримо у вас!  
Щиро дякуємо батькам наших школярів  за підтримку, довіру та   конструктивний діалог. Для нас це надзвичайно важливо!
Для вирішення нагальних питань щодо дистанційного навчання створено електронну скриньку. school20.distedu@gmail.com Запрошуємо  всіх учасників освітнього процесу  до діалогу.

Переглядів: 200 | Додав: SergeyV | Дата: 15.01.2021 | Коментарі (0)

Добігає кінця перший тиждень навчання з використанням дистанційних технологій. Заняття, спілкування між учасниками освітнього процесу, репетиції творчих колективів, індивідуальні консультації організовано на освітній платформі G Suite for  Education, а саме Google Classroom. Працюємо у синхронному та асинхронному режимі.

Переглядів: 202 | Додав: SergeyV | Дата: 14.01.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 63 64 »