Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

   17 жовтня  до школи завітали вчителі української мови та літератури - слухачі курсів підвищення кваліфікації Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Директор школи Л.Б.Кіта ознайомила їх зі специфікою профілю школи, розповіла про життя шкільного колективу, його досягнення . Учителі мали змогу відвідати уроки наших педагогів.  Сокур А.Л. проводила урок української літератури у 5-А класі («Фарбований Лис. Робота над змістом твору. Образ Лиса»). О.М.Задорожня та О.В.Заїка провели уроки української мови у 6-В («Джерела українських фразеологізмів») та 8гум. («Просте речення») класах. Усі відвідані уроки отримали схвальні відгуки. Молодці учителі та їхні учні!

Переглядів: 482 | Додав: SergeyV | Дата: 17.10.2014 | Коментарі (0)

   В Україні Покрова - це велике народне свято, але з особливою повагою до нього ставилися запорозькі козаки. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови. Козацтво України вважало Пресвяту Богородицю своєю особливою покровителькою. У Запорозькій Січі була збудована церква Святої Покрови. Перед походами козаки молилися святій покровительці й захисниці, щоб вона допомагала їм у боях з ворогами. Куди б доля не заносила козаків, завжди з ними була ікона Пресвятої Покрови. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією. День українського козацтва - дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло значну роль у становленні нашої держави. Стало традицією 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці проводити у школі благодійний ярмарок. Як і на будь-якому ярмарку, різноманіттю товарів не було меж: соковиті яблука і груші, виноград, волоські горіхи, домашнє печиво і вареники. Торгували з величезним азартом та задоволенням! Дякуємо за небайдужість та ініціативу нашим батькам та всім учасникам ярмарку. У цьому році всі виручені кошти від акції підуть на користь бійців АТО, які зараз боронять незалежність нашої України на сході.

Переглядів: 594 | Додав: SergeyV | Дата: 15.10.2014 | Коментарі (0)

   Не можна стояти осторонь, коли твоя рідна земля вмивається кров’ю, поливається снарядами від «Градів», коли гинуть під кулями кращі сини нашого народу. Як учителі школи, так і учні вносять свою лепту у боротьбу з ворогом. Протягом серпня- жовтня школою проведено акції, в ході яких здійснена допомога бійцям АТО. Виконує свій громадянський обов’язок на сході країни і замісник батьківського комітету школи, колишній учень нашої школи Кутній Олександр Володимирович. Ми тримаємо постійний зв'язок із ним. Силами шкільного колективу придбано для нього бронежилет, каску, жилет «розгрузка». Першого вересня проведено акцію «Замість квітів – допомога армії». Вокальною студією «Зозуленька» (керівник Н.Висоцька) проведено концерт на площадці біля Будинку торгівлі і зібрано 3100 грн. Крім цього, зібрано на передову для бійців АТО теплі речі, білизну, подарунки, виготовлені власними руками учнями школи і передано волонтеру Ірині. Більше тисячі малюнків, листів полетіли до бійців розвідгрупи бригади № 128. Найбільше раділи бійці українському прапорові, який отримали від школярів. Заплановано також 14 жовтня 2014 року «Благодійний ярмарок», кошти від якого теж підуть на адресу АТО.

Переглядів: 512 | Додав: SergeyV | Дата: 13.10.2014 | Коментарі (0)

   11жовтня школа урочисто відкрила двері для майбутніх першокласників. У програмі курсів заняття із розвитку мовлення, логічного мислення дітей, хореографії, музичного і образотворчого мистецтва, англійської мови. Із дітками працює шкільний психолог. Запрошуємо відвідати нашу школу, для того щоб розкрити приховані здібності вашої дитини, адаптувати до навчання у колі однокласників, психологічно налаштувати майбутнього учня на шлях пізнання і навчання. Курси майбутніх першокласників працюють по суботах. Початок занять о10.00.

Переглядів: 519 | Додав: SergeyV | Дата: 13.10.2014 | Коментарі (0)

   6 жовтня учні 6-8 класів нашої школи разом із класними керівниками, учителями-предметниками відвідали Черкаську обласну філармонію. «Ой зав’ю вінки на усі святки» - саме таку назву мала перша зустріч мистецького закладу із учнями. Цим концертом філармонія відкрила цикл дитячих музичних програм «З історії музичної культури України». Учні мали змогу прилучитися до глибокої скарбниці українського фольклору: прослухали розповіді про обряди нашого народу,переглянули вокально-хореографічну композицію «Весняні хороводи та ігри з танцями» у виконанні Черкаського академічного заслуженого українського народного хору, насолоджувалися веснянками, жниварськими і весільними піснями, хороводами. Завершився концерт вокально-хореографічною композицією «Чигиринські козаки». Подарували учням радість спілкування найкращі колективи Черкащини: ансамбль народної музики «Росава», тріо «Вербена», Черкаський академічний заслужений український народний хор. Приємним було побачити на сцені виступ зразкового танцювального колективу нашої школи «Надія», який виконав народний танець «Плескач» (керівник О.Дейнега) і отримав щедрі аплодисменти.

Переглядів: 557 | Додав: SergeyV | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

    7 жовтня п’ятикласники змагались у тому, хто найкраще вивчив школу за вересень. Думаєте, це просто? Запам’ятати кожен кабінет, імена та по батькові нових учителів, завучів? Учні змагалися на славу. Найкмітливішими виявилися учні 5-Б класу(класний керівник Бондар Т.І.). Вітаємо!

 

Переглядів: 612 | Додав: SergeyV | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

    Із 24 по 30 вересня директор школи Л.Б.Кіта та вчитель англійської мови І.А.Харченко на запрошення Девіда та Террі Ендрюс перебували у Великобританії.У програмі візиту відвідання Крествудського коледжу (екскурсія по школі, присутність на уроках, зустріч із друзями по листуванню, зі студентами коледжу),початкової школи Бартлі. Із величезною цікавістю слухали англійські учні про події в Україні, про життя і навчання учнів нашої школи. Людмила Богданівна та Ірина Анатоліївна відвідали уроки музичного мистецтва, хореографії, англійської мови як у Крествудському коледжі, так і в початковій школі Бартлі. Відбувся обмін досвідом,а ще позитивними емоціями та враженнями.

 

Переглядів: 555 | Додав: SergeyV | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

    Щороку у вересні школа перетворюється на феєрію фантазії та краси. У цьому році і учні, і батьки, і вчителі не були розчаровані: перед нашими очима ожила казка, створена руками школярів та їхніх батьків. Ми милувалися яскравою жар-птицею, виготовленою із моркви, огірків, чарівними пуантами із баклажанів, баранцями із капусти, мудрою совою із пір’я та дубових жолудів, козаками-гарбузами, казковою Попелюшкою, яка приїхала на бал у гарбузовій кареті. Хлопці навіть виготовили військове спорядження: танки, гармати, автомобілі. Якими тільки шедеврами ми не милувались! Найоригінальніше познайомили з Україною учні 5-В класу (класний керівник Ю.В.Бевза). Вони відтворили на імпровізованій карті нашої держави найвідоміші перлини кожної із областей. Велика вдячність усім, хто творив чарівну казку людської фантазії та краси!

 

Переглядів: 509 | Додав: SergeyV | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

     Перше вересня - це перший день золотистої й барвистої осені, а також день знань, якого так чекають маленькі школярики. Для першокласників це свято першого дзвоника , а для всіх інших - початок нового навчального року. У непростих умовах ми починаємо цей рік – йде війна на сході України. Учителі, учні, батьки школи підтримали акцію «Замість квітів – допомога армії», зібравши кошти для підтримки наших військових. Як завжди, лунали напутні слова для учнів від директора школи Л.Б.Кіти,першої вчительки,батьків першокласників, гостей свята. Вручено учням і вчителям грамоти та дипломи за перемоги у навчанні, конкурсах, змаганнях. Одинадцятикласники подарували першокласникам власноруч виготовлені сувеніри у кольорах національної символіки. Батьки першокласників запашним короваєм на вишитому рушникові благословили своїх дітей на добру путь.

 

Переглядів: 564 | Додав: SergeyV | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

   Цього року в рамках святкування ювілейної дати Шевченківській днів, поряд із цілою низкою інших заходів, відбувся традиційний звітний концерт Черкаської спеціалізованої школи № 20 «Свою Україну любіть».

   Поетичні рядки Т.Шевченка покладені на музику, народні пісні і танці, оригінальні обробки інструментальної музики, поетичне слово – це лише частина тих талантів, які подарували своїм глядачам творчі колективи і окремі виконавці нашої школи. В залі не було жодної людини, яка залишилася байдужою після запальних і ліричних танцювальних постановок у виконанні зразкового ансамблю «Надія», високопрофесійного співу учасників зразкової вокальної студії «Беліссімо», читання Денисом Озірним рядків «Холодного яру», звучання зразкових духового та народного оркестру, бриніння струн народних інструментів – в яких звучить справжня українська душа і чарівного голосу учениці 8 гум класу Богдани Бевзюк…

   Вони створили таку атмосферу, що здавалося кожен глядач ладен вийти на сцену і приєднатися до колективу творчих дітей.

   Після закінчення концерту весь зал стоячи аплодував цьому величному дійству!


 

Переглядів: 881 | Додав: SergeyV | Дата: 28.05.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 58 59 60 61 62 63 64 »