Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

   У ці сонячні жовтневі дні ми вітали з ювілеєм Галину Панасівну Барчан – колишнього директора, заступника директора школи , чарівну жінку, яка майже 40 років життя  віддала нашому колективові. Найщиріші, найтепліші, вітання лунали від тих, хто працював із Галиною Панасівною багато літ, пам’ятає її як вимогливого , знаючого наставника, надійного друга, турботливого вчителя, люблячу маму і добру бабусю. У актовій залі школи зібралися ті, кому частинку свого серця віддала ця маленька тендітна та водночас сильна жінка. Приємно було, що до вітань директора школи Л.Б.Кіти  приєднались Н.П.Мелькаєва , Г.П.Данченко, Г.П.Федорченко,Л.О. Вовкотруб,  І.О.Чернова,  М.М.Воробєй, І.А. Тубелевич, Л.П.Щербатюк – колеги, які працювали з ювіляркою  упродовж багатьох років. Творчі колективи школи подарували родині Барчанів (а на святі був присутній М.С.Барчан, чоловік Галини Панасівни і наш колега, син Ростислав та онучка Софійка ) пісні, танці, сердечні вітання. Многая літа вам, дорогі наші Галино Панасівно та Миколо Семеновичу! 

 

Переглядів: 914 | Додав: SergeyV | Дата: 31.10.2014 | Коментарі (0)

   З метою ознайомлення осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2015 році, із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання та змістом тестового зошита, бланків відповідей, в березні 2015 року проводитиметься пробне тестування.
    21 березня 2015 року проводиться тестування з української мови і літератури,
   28 березня 2015 року – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, іноземної мови (англійська, іспанська, німецька, французька).
   Реєстрація на пробне ЗНО здійснюється з 01 листопада до 15 грудня 2014 року за кошти фізичних та юридичних осіб.
  Кожному зареєстрованому учаснику пробного ЗНО буде надана можливість виконувати завдання з української мови і літератури та математики двох рівнів складності: базового та поглибленого.
   Детальна інформація про умови проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання буде розташована на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів.

Переглядів: 503 | Додав: SergeyV | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

    До порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році будуть внесені зміни. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
   У 2015 році буде запроваджено п’ять новацій ЗНО:
перша – скасовується мінімальний 124-бальний бар’єр, вирішено запровадити поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО»;
друга – відмова від сертифікатів минулих років;
третя - у 2015 році Український центр оцінювання якості освіти також впроваджує тести дворівневої складності з двох предметів: української мови і літератури, математики («базовий рівень», «поглиблений рівень»);
четверта - поєднання державної підсумкової атестації з української мови з тестом ЗНО з української мови і літератури для всіх випускників загальноосвітніх шкіл. Для цього у базовій частині тесту буде виділені завдання, що стосуватимуться української мови, тому що ДПА буде складатися тільки з української мови;
п’ята - у 2015 році з переліку предметів, з яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання, вилучено всесвітню історію та світову літературу.
  На сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Підготовка до ЗНО» http://testportal.gov.ua/prepare розміщено матеріали на допомогу абітурієнтам:
   Програми зовнішнього незалежного оцінювання з навчальних предметів
Характеристика сертифікаційної роботи з навчального предмета

Переглядів: 492 | Додав: SergeyV | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

    Наказом Міністерства освіти і науки України від 01.10.2014 №1120 «Про деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, для осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2015 році» затверджено перелік навчальних предметів, з яких проводитимуться тестування:
Українська мова і література
Історія України
Математика
Біологія
Географія
Фізика
Хімія
Англійська мова
Іспанська мова
Німецька мова
Російська мова
Французька мова

   Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури є обов’язковим для усіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту за ступенем молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста) та бакалавра (спеціаліста або магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).
   Зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься у квітні - липні 2015 року. Визначення тривалого часу для проведення зовнішнього незалежного оцінювання пояснюється прогнозованими тривалими канікулами в осінньо-зимовий період у багатьох регіонах України і можливими змінами в графіках навчального процесу. Після прийняття регіональними органами управління остаточних рішень щодо термінів завершення 2014/2015 навчального року, Українським центром оцінювання якості освіти буде розроблений та оприлюднений Календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році.

Переглядів: 719 | Додав: SergeyV | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

   Нещодавно 9 гуманітарний клас (кл. керівник Н.Ю.Пугач) відвідав столицю України м. Київ. Побували учні у Києво-Печерській лаврі, пройшлися дальніми печерами. Незабутні враження справив Майдан Незалежності: Вулиця Інститутська, будинок профспілок - місця, де боронила наше майбутнє Революція Гідності, де прощалися з хлопцями Небесної сотні. Пам’ятаймо тих, кому завдячуємо своїм життям.

Переглядів: 547 | Додав: SergeyV | Дата: 24.10.2014 | Коментарі (0)

   Учні 9 гуманітарного класу 22 жовтня відвідали виставку «Анна Франк. Урок історії», експозиція якої розгорнута у Черкаській середній школі №30. Анна Франк – єврейська дівчинка-підліток, що народилася в Німеччині, але в 1933 році її родина втекла в Амстердам. Проте і там застала їх німецька окупація — і дівчинка протягом 25 місяців разом зі сім'єю переховувалася в окупованих Нідерландах. З часом була схоплена та відправлена, як і її рідні, до концтабору в Аушвіц, а пізніше до Берген-Бельзена. Весь час вона вела щоденник, який став згодом всесвітньо відомим. На честь Анни Франк названо одну з малих планет у Сонячній системі. Анна Франк і її щоденник стали символом Голокосту. Історія дівчинки глибоко вразила учнів. Такі екскурсії – це ще одна можливість переконатись, якою страшною є небезпека тоталітаризму для окремої особистості і для людства в цілому. Для учнів 9 класу - це був справжній урок осмислення жорстоких сторінок історії ХХ сторіччя.

Переглядів: 562 | Додав: SergeyV | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

   21 жовтня у приміщенні обласної дитячої бібліотеки ім. Василя Симоненка відбувся турнір ерудитів «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд учнів 6-8 класів. Команда семикласників нашої школи проявила неабияку кмітливість, ерудицію, виборовши почесне І місце. Вітаємо активних учасників команди: А.Роман, В.Глигало, Д.Омельченка, І.Гапєєва, І.Поварову, В.Снісаря і капітана команди Расіну Шульгу, ученицю 7-А класу. Так тримати!

Переглядів: 506 | Додав: SergeyV | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

    Сьогодні школа зустрічала керівників шкільних МО вчителів початкових класів. Для них було проведено семінар-практикум «Розвиток творчої особистості молодшого школяра на основі нових стандартів в умовах компетентнісної моделі освіти». Метою заходу було ознайомлення учасників семінару з досвідом роботи вчителів початкових класів, сприяння розвитку їх професійної майстерностi. Л.Б.Кіта, директор школи, ознайомила учасників семінару зі школою, специфікою її профілю, досягненнями учнів та вчителів. Для учасників семінару було показано фрагменти уроків математики в 2-Б кл. (уч. Озірна І.І.), образотворчого мистецтва в 3-А кл. (уч. Безсмертна В.О.), літературного читання в 2-В кл.( Кисіль В.О.), Я у світі в 3-Б кл.(уч. Шкребтієнко Л.В), музичного мистецтва в 3-Б кл.(уч. Андрущенко Л.І.). В.В.Широкова, психолог школи,провела психологiчний практикум «Психологiчнi аспекти розвитку творчості молодшого школяра». За круглим столом гості школи та методисти ММК В.М. Мединська, Л.Г.Дмитренко високо оцінили роботу учителів-початківців. Завершився семінар невеликим концертом творчих колективів школи у відремонтованому актовому залі. Глядачі отримали насолоду від виступів оркестру народних інструментів(кер. А.Ю.Колесник), танцювального ансамблю «Надія» (кер.Філіпова Л.А., Дейнега О.В.), співочого колективу «Белісімо» та інших учасників концерту.

Переглядів: 509 | Додав: SergeyV | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

    21 жовтня учні 11-их класів побували в Черкаському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України. Сьогодні це єдиний у центральному регіоні спеціалізований вищий навчальний заклад Національного банку України, заклад з давно усталеними традиціями й авторитетом. Зустрів одинадцятикласників декан фінансово-кредитного факультету – Карбівничий І., який є випускником нашої школи. Відбулася цікава розмова про навчальний заклад, спеціальностями , які він готує, вимогами до вступу і перспективами працевлаштування випускників. Цікавою була екскурсія по інституту. Одинадцятикласники побачили аудиторії, в яких навчаються студенти, спортивний зал, музей. Найцікавішим було відвідати перший в Україні навчально-тренувальний банк, обладнаний за всіма вимогами часу — комп’ютерною та відеотехнікою, касовим блоком, всіма технічними і методичними атрибутами, які мають бути у щонайкращому комерційному банку. Задоволені були всі. Можливо, для когось із учнів інститут стане вузом для старту у доросле життя.

Переглядів: 626 | Додав: SergeyV | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

   18 жовтня в Черкаському міському Будинку культури ім. Івана Кулика відбувся перший Міський конкурс читців української поезії «Мистецтво у віршах». У конкурсі брали участь усі охочі віком від 15 років. Змагання відбувалися у трьох номінаціях: декламація поезії класиків, декламація сучасної поезії, читання авторської поезії. Високопрофесійне журі оцінювало рівень виконавської майстерності конкурсантів, постановку голосу та сценічний образ. За підсумками конкурсу Анастасія Кононенко (9гум. клас) посіла ІІІ місце. Дипломом нагороджено ученицю 10-А класу Мар’яну Орел. Змагалися читці різних вікових категорій, тому боротьба була запеклою. Щиро вітаємо учнів та педагогів, які підготували їх, із перемогою !

Переглядів: 521 | Додав: SergeyV | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 57 58 59 60 61 ... 63 64 »