Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

  Якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати завдання тесту ЗНО з української мови і літератури № №29 – 33, то Український центр оцінювання якості освіти проситиме Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на зазначені завдання.
  Про це йдеться у повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти щодо правильності відповідей на завдання тесту з української мови і літератури, які викликали негативний суспільний резонанс.
  В УЦОЯО повідомляють, що відповідно до вимог чинних нормативних документів 24 квітня відбулося засідання Комісії Українського центру оцінювання якості освіти з визначення правильних відповідей на завдання тесту з української мови і літератури, після оголошення яких надійшла велика кількість звернень про незгоду із затвердженими результатами відповідей на завдання №29, 30, 31, 32, 33.
  У центрі зазначають, що комісія, яка визначала правильні відповіді на завдання тесту сформована з досвідчених та висококваліфікованих фахівців, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах, університетах, наукових і методичних установах. Лише члени Комісії уповноважені визначати правильність відповідей на завдання тесту. На підставі рішення Комісії визначається результат виконання тесту кожним учасником зовнішнього оцінювання.
  „У випадку, коли члени Комісії вважають, що якесь із завдань не має правильної чи однозначної відповіді, вони можуть прийняти рішення про його вилучення із цілісного тесту. Стосовно тестування з української мови і літератури, яке відбулося 24 квітня 2015 року, рішення про вилучення завдань Комісія не ухвалювала. Більше того, завдання, про які йдеться, за результатами кількаетапної експертизи включені до Банку тестових завдань УЦОЯО. Тобто формальних підстав для сумнівів у якості зазначених завдань і правильності встановлення відповідей до них немає“, –  йдеться у повідомленні УЦОЯО.
  „Однак, зважаючи на велику кількість звернень та негативний суспільний резонанс, керівництвом УЦОЯО прийнято рішення повернутися до розгляду питання про доцільність вилучення завдань № 29 – 33 із сертифікаційної роботи або про перегляд системи їхнього оцінювання після отримання результатів експрес-аналізу тесту з української мови і літератури“, – повідомляють в УЦОЯО.
  У центрі наголошують, що якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати зазначені завдання, то УЦОЯО буде просити Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на завдання та ухвалити нове або підтвердити попереднє рішення.
  „Лише після повторного рішення Комісії будуть встановлюватися остаточні результати цього тесту. Експрес-аналіз орієнтовно буде завершений у перші дні травня“, – повідомили в УЦОЯО.

За матеріалами Osvita.UA

Переглядів: 452 | Додав: SergeyV | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

  25 квітня опубліковані правильні відповіді на завдання тестів ЗНО базового та поглиблених рівнів з української мови та літератури.
  Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники тестування зможуть визначити власний тестовий бал за всіма завданнями тесту, окрім завдань відкритої форми.
  Максимальна кількість тестових балів, яку зможуть отримати учасники ЗНО за виконання завдань тесту базового рівня складає 104 бали. Відповідно, максимальна кількість балів, яку може набрати учасник ЗНО за тест поглибленого рівня, складає 136 балів.
  Схеми оцінювання завдань сертифікаційної роботи з відкритою відповіддю будуть оголошені після 27 квітня.
  Правильні відповіді на тест ЗНО з української мови дивіться за посиланням.


За матеріалами Osvita.UA

Переглядів: 439 | Додав: SergeyV | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

   Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури відбуватиметься у декілька етапів.
   Спочатку відбудеться комп’ютерна обробка сертифікаційних робіт учасників ЗНО та перевірка екзаменаторами завдань відкритої форми з короткою або розгорнутою відповіддю.
   Після цього відбудеться визначення кількості тестових балів кожної сертифікаційної роботи.
   На наступному етапі спеціально створені експертні групи ухвалять рішення про встановлення порога „склав/не склав“. Учасники ЗНО, які не подолають визначений пороговий бал, вважатимуться такими, хто не склав тест.
  Результати тих учасників, хто подолає пороговий бал, будуть визначатись за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів. Відповідно, рейтингова оцінка за шкалою 100 – 200 балів буде відображати місце результату учасника серед результатів інших учасників.
  Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться до 15 травня. При оголошенні результатів ЗНО з української мови і літератури будуть оприлюднені таблиці за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці за шкалою від 1 до 12 балів.
 До 20 травня школи отримають результати державної підсумкової атестації з української мови своїх випускників.

За матеріалами Osvita.UA

Переглядів: 446 | Додав: SergeyV | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

   Середній бал атестата про середню освіту у 2015 році обчислюватиметься за 12-бальною шкалою і розраховуватиметься як середнє арифметичне річних оцінок з предметів інваріантної складової та оцінок, отриманих за ДПА. Про це йдеться у роз’ясненні МОН щодо врахування середнього бала документа про повну загальну середню освіту.
  Зокрема, в освітньому відомстві зазначають, що відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів для конкурсного відбору осіб, які на базі повної загальної середньої освіти вступають до вищих навчальних закладів за сертифікатами ЗНО враховується середній бал документа про повну загальну середню освіту.
  „Середній бал документа про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і розраховується як середнє арифметичне річних оцінок з предметів інваріантної складової навчального плану, виставлених у додатку до атестата, та оцінок, отриманих за державну підсумкову атестацію“,  – йдеться у роз’ясненні МОН.
   Отже, розрахунок здійснюється таким чином, до прикладу: кількість предметів, з яких виставлено оцінки = 20; сума балів = 193; середній бал = 193 : 20 = 9,65 ≈9,7. Предмети, з яких зроблено запис „звільнений (а)“, у загальну кількість не враховуються.

За матеріалами Osvita.UA

Переглядів: 532 | Додав: SergeyV | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

   У п’ятницю вся школа вийшла на Всеукраїнський суботник. Прибирали територію як молодші школярі, так і учні 5-10 класів. Замість підручників та ручок озброїлися віниками, лопатами, граблями. Підмітали, гребли, вичищали, щоб світ навколо нас був світлішим і чистішим. Потрудилися на славу!

Фотоальбом vk.com

Переглядів: 419 | Додав: SergeyV | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

   Минулого тижня, за ініціативою «Автомайдану», учні  школи збирали солодощі нашим воїнам, які захищають Україну на Сході. Крім цукерок та печива, писали ще й листи з побажаннями швидкого повернення додому  з перемогою. «Солодкою зброєю» назвали учні 2-В класу ці щирі дитячі подарунки. Здавалося б, маленька допомога, проте  сердечна. Хай зігріє вона душу солдата.

Фотоальбом vk.com

Переглядів: 503 | Додав: SergeyV | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

   15-16 квітня школу відвідали друзі із із Великобританії - Девід і Терррі Ендрюз. Вони вже вдруге приїжджають до нас, проводять уроки із учнями. Цього разу вони зустрілися із старшокласниками. Цікаві уроки, живе спілкування англійською, можливість почути відповіді на питання про особливості навчання англійських школярів. Гості відвідали могилу Т.Г.Шевченка у Каневі. Девід і Терррі були вражені звітним концертом нашої школи, який відбувся у філармонії. Співпраця триває.

Фотоальбом vk.com

Переглядів: 468 | Додав: SergeyV | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)

   Із нагоди 85-річчя Ліни Костенко відбувся міський конкурс читців «Поезія – це свято, як любов». Переможцем (ІІ місце) у номінації «Вже почалось, мабуть, майбутнє» стала учениця 10-А класу Орел Мар’яна. Вітаємо Мар’яну та її вчителя А.Л.Сокур. Нових перемог!

Переглядів: 438 | Додав: SergeyV | Дата: 21.04.2015 | Коментарі (0)

   Ці рядки з поезії В.Симоненка стали назвою традиційного звітного концерту нашої школи, який відбувся 16 квітня у Черкаській обласній філармонії. Святом мистецтва, дитячої творчості можна назвати чудове дійство, яке подарували учні школи своїм батькам, громаді міста. На святі були  присутні почесні гості: керівники міста , департаменту освіти та гуманітарної політики, управління культури, шефи школи із ПАТ «Азот», представники Черкаського «Автомайдану», гості із Крествудського коледжу з Великобританії.  Стоячи, зал вітав  бійців розвідгрупи 128 бригади Національної гвардії та полку «Азов», воїнів, які перебувають на реабілітації у медичних закладах міста.
   Слова вітання прозвучали від директора школи Л.Б.Кіти та В.М.Коваленко –  голови  Черкаської обласної ради. Шкільні творчі колективи подарували слухачам неповторні хвилини спілкування із високим мистецтвом Слова, Музики, Танцю, Співу. Україна ожила у «Барвистому віночку », «Польці-викрутасі» зразкового ансамблю танцю «Надія», «Українських візерунках» ансамблю домристів. Нові твори запропонували глядачам ансамблі гітаристів, баяністів, «Беліссімо», «Горицвіт», дитячий хор, оркестри народних інструментів та духовий. Творчим дебютом став виступ нового колективу школи – вокально-інструментального ансамблю та його  солістки Богдани Бевзюк. Хореографічна композиція «Плине кача» сколихнула весь зал – після виступу глядачі вітали «Надію» стоячи. Кожен номер концерту – це результат складної виснажливої праці учнів  творчих колективів та їхніх керівників. Гості з Англії були захоплені виявом патріотизму наших учнів та вчителів.  Низький уклін усім, хто був причетний до свята, хто вклав часточку своєї душі у дійство, яке не залишило байдужим жодного глядача.

Фотоальбом vk.com

Переглядів: 486 | Додав: SergeyV | Дата: 20.04.2015 | Коментарі (0)

    Якщо у родині біда, то подолати її можна лише згуртувавшись. Нещодавно до школи звернулись представники черкаського «Автомайдану» з просьбою провести збір макулатури, для того щоб за отримані від її реалізації кошти придбати формені кашкети для особового складу 43 окремої артилерійської бригади великої потужності. На заклик «Автомайдану» відгукнулись усі учні школи: за тиждень зібрали 1200 кг макулатури (3000грн). Найбільший вклад учнів 6-А класу – 295,5 кг. Молодці! Дякуємо за небайдужість.

Переглядів: 457 | Додав: SergeyV | Дата: 09.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 63 64 »