Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

З метою підвищення правової обізнаності серед юних черкасців щодо положень Конвенції ООН про права дитини, а також  організації ефективної роботи у цьому напрямку, службою у справах дітей Черкаської міської ради було проведено міський етап щорічного обласного конкурсу, в якому взяли участь  учні 9-10 класів нашої школи.  Переможцями у конкурсі малюнків  стали Журавель Аліна ( ІІ місце, 9-Б клас) та Рогов Іван і Омельченко Денис ( ІІІ місце, 10-Аклас). Вітаємо старшокласників та їхнього вчителя Суботу І.В.

Переглядів: 368 | Додав: SergeyV | Дата: 14.11.2017 | Коментарі (0)

  Уже вкотре приходить до школи День української писемності та мови. Сьогодні, крім привітань, потрібно було, зайшовши до школи, назвати українське прислів’я. Допомагала, якщо з якихось причин призабули, чарівна скринька народної мудрості.
  Традиційно шкільний етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика почався урочистою лінійкою в актовому залі. Присутніх зі святом привітала заступник  директора     С.М.Лис, читці декламували поезію про мову. Було організовано флеш-моб «Прийди до школи у вишиванці!» , школа заясніла цікавими висловлюваннями та фактами про мову. А другий поверх став галереєю народного мистецтва, яка засяяла безцінними рукотворами наших родів – українськими рушниками. Виставку  ми й назвали «Домашні обереги».
  На першому уроці діти писали  конкурсні диктанти на патріотичну тематику.
  Для старшокласників у цей день було організовано творчу зустріч із Олексієм Юріним, учителем англійської мови нашої школи,поетом, перекладачем, драматургом, режисером. Розмова видалася щирою, відкритою, цікавою. Для багатьох це було відкриття непересічної особистості, поштовх до роботи над самим собою. Цікаві питання – ще цікавіші відповіді на них.

Переглядів: 403 | Додав: SergeyV | Дата: 09.11.2017 | Коментарі (0)

У ІІ (міському) етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської творчості імені Тараса Шевченка маємо переможців: Іщенко Юлія (7-Б клас, учитель Миколенко Т.О.) -  ІІ місце,  Роман Поліна (8гум. клас, учитель Вовкотруб Л.О. – ІІІ місце). Найщиріші вітання дівчаткам та їхнім педагогам!

Переглядів: 400 | Додав: SergeyV | Дата: 31.10.2017 | Коментарі (0)

Зразковий ансамбль танцю «Надія» нещодавно повернувся із VI Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зіркафест. Моя Україна», який відбувся на минулих вихідних у м. Києві. Хореографічні постановки колективу увінчалися заслуженими нагородами та кубком. I - ші місця отримала старша група, яка вразила журі своїми постановками “На вікні свіча» та «Як хлопці до дівчат залицялися», та середня група - ІІ місце  за постановку танцю “Козачок”.  Сердечно вітаємо колектив і його керівника О.Дейнегу із перемогою. Ми пишаємось вами!

Переглядів: 403 | Додав: SergeyV | Дата: 25.10.2017 | Коментарі (0)

  15 жовтня 2017 року учні 8гум.,8-Б,10-А,6-А класів разом зі своїми класними керівниками відвідали заповідник «Батьківщина Т.Г.Шевченка». Побували в с. Керелівка (нині с. Шевченкове) на місці, де стояла хата родини Шевченка, провідали могилу матері поета. У с.Моринці відвідали реконструйовану хату діда Я.Бойка, в якій народився Тарасик.
 У селі Шампанія учнів вразила військова експозиція відомого черкаського волонтера О.Бойка, в якій представлені унікальні військові експонати 20 століття.  Екскурсія, яку проводив сам директор-засновник О.Бойко, справила на учнів незабутні враження.

 

Переглядів: 383 | Додав: SergeyV | Дата: 17.10.2017 | Коментарі (0)

10 жовтня 2017 року в усіх загальноосвітніх навчальних закладах міста відбулися урочистості з нагоди початку VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.                
Протягом тижня учні нашої школи  писали конкурсні роботи. У бібліотеці та фойє школи було організовано виставку творів Т. Г. Шевченка. Підготовлено тематичні стінні газети.15 жовтня учні 8гум.,8-Б,10-А,6-А класів відвідали заповідник «Батьківщина  Т.Шевченка».

Переглядів: 346 | Додав: SergeyV | Дата: 17.10.2017 | Коментарі (0)

10 жовтня з нагоди Дня українського козацтва для учнів 5-Б класу (учитель Кононенко Н.В.) були проведені спортивні змагання «Козацькому роду нема переводу». Боролися за першість команди «Отамани»  й «Козаки». Діти з азартом брали участь у конкурсах: «Смачного!», «Виклик номерів», «Переправа», «Поїзд», біг з перешкодами, перетягування каната, біг у мішках та ін. Перемогли «Отамани»!

Переглядів: 447 | Додав: SergeyV | Дата: 17.10.2017 | Коментарі (0)

10 жовтня 2017 року на базі Черкаської спеціалізованої школи І−ІІІ ступенів № 20 відбувся  семінар заступників директорів з виховної роботи «Формування моральної самосвідомості зростаючого громадянина України засобами мистецтва на основі взаємодії освітнього процесу в загальноосвітньому і позашкільному навчальних закладах».
Метою заходу було познайомити учасників семінару з особливостями виховання національно свідомого громадянина, духовно багатої особистості на прикладах споконвічних українських традицій та духовно-моральної культури вітчизняних поколінь; підвищити рівень  фахової компетентності педагогів із питань методичної та практичної роботи, розвивати практичні навички та вміння взаємодії освітнього процесу в загальноосвітньому і позашкільному навчальних закладах щодо формування моральної самосвідомості зростаючого громадянина України засобами мистецтва.
Відкрила захід та розповіла про школу Л.Б.Кіта, директор закладу.
У ході виконання вправи «Соняшник», яку провела Лємешева Н.А., заступник директора з НВР школи, учасники семінару підсумували, яким має бути випускник сучасного освітнього закладу.
З особливостями  створення оптимального простору для життєтворчості особистості познайомила Жарко О.Ф., заступник директора з виховної роботи.
Золотоніський РБДЮТ презентував досвід створення та роботи на базі позашкільного навчального закладу осередку компетенцій та став ініціатором створення подібного осередку на базі СпШ І−ІІІ ступенів № 20. Методист з виховної роботи РБДЮТ Камша Н. М. у практичному блоці семінару провела майстер-клас «Засоби і майстерність заступника виховної роботи з реалізації діяльнісного підходу у вихованні свідомого громадянина України засобами мистецтва».
Творчу естафету майстерно провели учні Зразкової вокальної студії «Беліссімо», театральної студії «Астрейя», ансамблю «Рушничок» .
Під час підведення підсумків семінару  Черкаська СпШ І−ІІІ ступенів №20 та  Золототоніський РБДЮТ домовилися про підписання угоди про співпрацю.

 

Переглядів: 424 | Додав: SergeyV | Дата: 11.10.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні, 06 жовтня, на запрошення вчителів англійської мови до нашої школи завітали гості з-за кордону:  Фаденсон Фріш з Гаїті та Хак з Гонконгу. Фаденсон є волонтером Корпусу миру та викладачем економіки. Хак – митець, для якого життя – це сцена. Гості побували на уроках у 7-11 класах. Учні залишилися задоволеними від спілкування англійською мовою з неординарними особистостями.

Переглядів: 402 | Додав: SergeyV | Дата: 06.10.2017 | Коментарі (0)

Нещодавно учні 1-2 класів мали змогу засвоїти правила дорожнього руху за допомогою героїв української казки «Колобок». У казкових героїв перевтілилися учні 8-Б класу. Восьмикласники задавали дітям загадки, грали в гру «Світлофор», вивчали скоромовку, задавали запитання, а також розповідали вірші про безпеку на дорозі. Молодші школярі охоче допомагали казковому герою долати перешкоди, водночас вивчаючи дорожні правила. По завершенню казки учні отримали пам’ятки про те, як правильно переходити дорогу.

Переглядів: 466 | Додав: SergeyV | Дата: 06.10.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 63 64 »