Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

У вівторок, 6 березня, та в середу, 7 березня, школярі міста Черкаси продовжать перебувати на позапланових канікулах. За парти діти повернуться вже наступного понеділка, 12 березня. Таке рішення щойно ухвалила на своєму засіданні місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
За словами заступника міського голови Ігоря Волошина, Міністерство освіти і науки України, а ще – регіональна комісія з питань ТБНС при Черкаській облдержадміністрації радили відновити навчання. Утім, безпосереднє рішення про це приймають заклади вищої освіти самостійно вмежах своєї автономії та місцеві органи самоврядування, у сфері управління яких знаходяться усі інші заклади освіти.
– Ми моніторили ситуацію навколо цього питання в різних областях нашої країни, – говорить він. – У одних містах залишили без змін своє попереднє рішення, натомість в інших – від завтра відновили навчальний процес. Проте це не зовсім правильно у відношенні як до самих учнів, так і до їхніх батьків. Частина з них уже спланували цей час за межами міста. Ми повинні ставитися з повагою та відповідальністю до учасників навчального процесу – і до школярів, і до педагогів.
Урешті учасники обговорення зійшлися на тому, аби в Черкасах залишити без змін дію попереднього рішення місцевої комісії з питань ТБНС стосовно призупинення навчального процесу в школах на ці два дні.

http://chmr.gov.ua/ua/newsread.php?view=14466&s=1&s1=65

Переглядів: 351 | Додав: SergeyV | Дата: 05.03.2018 | Коментарі (0)

5 березня школи Черкас не працюватимуть.
Чи поновлювати навчальний процес у вівторок та середу, рішення прийматиметься в понеділок вранці.
Наразі діє рішення міської комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка рекомендувала департаменту освіти і гуманітарної політики призупинити навчання в школах міста до 7 березня включно в зв‘язку з обмеженням газопостачання в державі, про що департаментом був виданий відповідний наказ.
Проте вже в суботу ввечері Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила, що вимушені «канікули» перервано в зв‘язку з відновленням газопостачання, проте, на розсуд місцевих органів влади.
У понеділок зранку має зібратися обласна комісія ТБНС, а вже потім міська, яка і визначиться остаточно, як діяти профільному департаменту, тобто чи навчатимуться черкаські школярі 6 та 7 березня.
http://chmr.gov.ua/ua/newsread.php?view=14460&s=1&s1=65

 

Переглядів: 357 | Додав: SergeyV | Дата: 04.03.2018 | Коментарі (0)

На виконання рішення місцевої комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради (№8 від 02.03.2018 року) призупиняється освітній процес з 03 березня 2018 року  до 07 березня 2018 року (включно) у закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста.

Переглядів: 366 | Додав: SergeyV | Дата: 02.03.2018 | Коментарі (0)

Друга шукай, а знайдеш — тримай.
Дружба – стосунки між людьми, засновані на довірі, взаємних симпатіях, загальних інтересах і захопленнях. Справжня дружба об’єднує тільки тих людей, які здатні пробачити і зрозуміти недоліки інших. Друзів пов’язує велика повага та взаємодопомога .
2 березня 2018 року в Черкаській спеціалізованій школі №20 відбулося «Свято дружби» у 2-А класі під керівництвом В. С. Валебної. Учні підготували цікаві інсценізації з віршами та піснями, в яких розповідали про вміння дружити та підіймалися сходинками до справжньої дружби. За допомогою інтерактивних методів діти вивчили основні правила дружби. Отже, всі учасники свята усвідомили, що дружба повинна бути міцною, що її ніхто не зміг зламати. Але вона не може бути міцною, якщо в ній немає місця чесності та взаємоповазі.

Переглядів: 408 | Додав: SergeyV | Дата: 02.03.2018 | Коментарі (0)

У Черкаській спеціалізовані школі №20 був проведений квест «Країна Професій»  для учнів 4-В класу, присвячений Місячнику профорієнтації, адже всі діти з величезним задоволенням поринають у пригоди, долають труднощі, проявляють кмітливість і винахідливість.
Організатор квесту, психолог школи Литовченко Т.С., провела хвилину емоційного налаштування й ознайомила дітей з картою «Країни Професій». Потім діти з наставниками (учнями 8-Б класу) вирушили у подорож стежкою пригод, вони відгадували загадки, виконували логічні завдання, малювали і показували різні професії. На станціях учасників квесту зустрічали учні 8-Б, 9-А та 10-А класів, задачею яких було дати завдання і оцінити їх правильність.
Діти по праву здобули свій скарб, бо діяли дружно, проявили кмітливість і винахідливість, допомагали один одному, і тим, хто цього потребував.

Переглядів: 416 | Додав: SergeyV | Дата: 02.03.2018 | Коментарі (0)

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
З цієї нагоди в Черкаській спеціалізованій школі № 20 в актовій залі було проведено виховний захід «Україна – єдина країна» для учнів старших класів та їх батьків. Всі мали змогу пригадати ті трагічні події 2014 року.
Учениця 10-А класну Анна Талан розчулила присутніх піснею «Мамо, не плач», а вокальний колектив «Горицвіт» - «Над землею тумани».
Учні 8-Гум класу провели невеличкий екскурс в історію Революції Гідності та згадали поіменно наших земляків, загиблих на Майдані.
Зразковий хореографічний ансамбль «Надія» виступив із танцями «На вікні свіча» та «Мій тато – герой», від яких на очі наверталися сльози. Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» учні 7-А класу запалили свічки та схилили голови у хвилині мовчання. Завершальним етапом заходу був флешмоб «Повертайся живим» від колективу «Надія».
В залі також були присутні почесні гості, патріоти, які з честю відвойовують  та захищають кордони нашої держави, борються за її єдність  – Олександр Володимирович Кутній та Володимир Олександрович Пожедаєв. Бійці розповіли історії із фронту, дали учням усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна Сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави. Також Пожедаєв В.О представив і подарував школі свою збірку віршів, написаних в АТО.
Нехай пам'ять всіх невинно вбитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Переглядів: 347 | Додав: SergeyV | Дата: 28.02.2018 | Коментарі (0)

  21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося у Черкаській спеціалізованій школі № 20. Розпочалося свято з урочистої лінійки, на якій звучав гімн України, ведучі Коваленко Тетяна та Каленюк Ілля розповіли історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні, а учениця 8-гум класу Федюк Мілада з великим натхненням і вірою в серці прочитала вірш «Моя Україна». Завершила лінійку заступник директора з навчально-виховної роботи Лємєшева Н.А., яка закликала учнів зберігати та шанувати рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України. Для 1-8-х класів учні 9-А класу підготували цікавий лекторій «Державні та народні символи України». Протягом дня проводилися тематичні уроки для 9-х класів «Історія виникнення української мови», для 5-В класу – «Легенда про походження української мови», для 11-А класу – «Державна мова українців». Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови відбувся квест «У пошуках мовних скарбів» для учнів 5-А та 5-Б класу, який підготувала Сокур А.Л.
  Людина може володіти кількома мовами, залежно від її здібностей, нахилів і прагнень. Але найкраще, найдосконаліше вона має володіти рідною мовою.

 

Переглядів: 383 | Додав: SergeyV | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

Учні 8-11 класів 20 школи стали учасниками двох міжнародних відео-конференцій в рамках всесвітньої програми «Generation Global». Нашими співрозмовниками були ровесники з Індії, Індонезії та Пакистану. Обговорювали тему мистецтва та свободи самовираження. Ось враження учасників конференцій:
Яна Темченко: Ця конференція дала мені незабутні емоції та досвід. Я зрозуміла, що спілкування з іншими країнами – це дуже круто. Тому що ти знайомишся з культурою інших народів, а також ми розвиваємо свою англійську мову.
Аліна Трояновська: We really liked the conference! I think this was a great chance to express our point of view and listen to the others' opinions. Also, this conference was a great opportunity to improve our English skills and stop being afraid of making mistakes. We would be glad to participate in the conference again!

Переглядів: 391 | Додав: SergeyV | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

15 лютого учні 2-А класу відвідали захоплюючу та пізнавальну гру «Поклик джунглів» у Центрі дитячої та юнацької творчості! Діти дуже вдячні організаторам за можливість проявити себе та свої знання не лише у стінах школи, а й поза нею. Вітаємо з перемогою!

Переглядів: 365 | Додав: SergeyV | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

14 лютого – День усіх закоханих – день, коли ми відкрито говоримо про це найпрекрасніше і світле почуття. І в цей день стіни нашої школи були наповнені теплом, відчуттям щастя та романтикою. Напередодні свята почала працювати «Скринька кохання» і вже в святковий день пошта Святого Валентина на чолі з Амурами кохання зробила все для того, щоб усі отримали «валентинки» і привітання від своїх друзів. У холі школи була розміщена фотозона і всі бажаючі могли насолодитись цією атмосферою кохання і зробити декілька фото напам’ять. Активісти організували змагання «Стріла Амура» між парами 9-х класів та завершили святкування запальною дискотекою для старшокласників.
Кожен переконався, що кохання – це прекрасне почуття, яке наповнює наші серця. Кохайте, адже кохання – це мить, що триває вічно!

Переглядів: 408 | Додав: SergeyV | Дата: 16.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 63 64 »