Ви увійшли як ГістьВітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Лютий » 03

  У школі відбулося спортивне свято для учнів 5-их класів за ініціативи Центру  сприяння здоров’я населення «Спорт для всіх - спільна турбота» . Змагалися між собою у різноманітних конкурсах 5-Б та 5-В . Перемогли учні 5-В класу(класний керівник – Ю.В.Бевза). Призи, подарунки , які підготували учителі школи  Воробєй М.М. та Кононенко Н.В. разом із Центром сприяння здоров’я отримали переможці та учасники змагань. Було здорово!

Фотоальбом vk.com

Переглядів: 471 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

  У школі відбулася зустріч учнів 5-7-их класів  із представником міського центру цивільного захисту І.В.Якименком, який провів бесіду про правила поводження із вибухонебезпечними  предметами, знахідками часів війни та безпеку на льоду.

Фотоальбом

Переглядів: 478 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

  З нагоди 96-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки  у школі були проведені виховні години та розгорнуто виставку малюнків учнів початкових класів. Україна – єдина держава, мир, добро , злагода – ось тематика малюнків учнів.

Фотоальбом

Переглядів: 825 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

   У кінці січня учні 7-8-их класів побували у міській бібліотеці ім. М.Трублаїні, з якою  школа тісно співпрацює.  Для них працівники бібліотеки провели виховну годину, присвячену  героям Крут. Бій під Кру́тами — бій, що відбувся 16 (29) січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. Особливо вразило сучасників поховання юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і у кількості 27 людей були ними страчені. На похороні у Києві біля Аскольдової могили голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові вірш «Пам'яті тридцяти». Десятиріччями історія бою або замовчувалася, або обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і у вітчизняній історіографії. 2006 року на місці бою встановлено пам'ятник. З нагоди 80-ї річниці бою Монетний двір випустив в обіг пам'ятну монету номіналом 2 гривні.
   Працівники бібліотеки завітали і до нашої школи та розповіли шестикласникам про ці героїчні сторінки нашої історії.

Фотоальбом

Переглядів: 443 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

  26 січня відбулися батьківські збори 10-А класу(класний керівник Н.О.Чиж). Разом із батьками у актовій залі зібралися учні класу, вчителі, які працюють у 10-А. Розпочала збори директор школи Л.Б.Кіта. Про особливості ЗНО розповіла заступник директора із НВР С.М.Лис, наголосивши на необхідності визначення із предметами для здачі ЗНО у наступному році. На зборах велася предметна розмова про навчання та виховання учнів. Кожен мав можливість поспілкуватись із учителем-предметником, адміністрацією школи.

Переглядів: 456 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)

   Нещодавно шкільна бібліотека поповнилась надзвичайно цінною і цікавою літературою, подарованою нашими шефами: заводом «Темп» та ПАТ «Азот». Це унікальні книги про нашу історію, визначних державотворців, композиторів, воїнів, поетів, це книги боротьби людей за свободу і гідне життя, це роздуми про актуальні проблеми стародавньої, середньовічної, нової та новітньої історії України. Видані  бібліотекою видавництва газети «День», вони  стануть у нагоді не лише для підготовки до уроків як учителям, так і учням, а й усім, хто не байдужий до нашої історії, хто хоче глибше пізнати нашу культуру, мистецтво, літературу, наш шлях до свободи. Ось ці книги:
1. Люди Майдану.Хроніка.(Добірка знакових фотографій з Майдану: від найпершого вечора -  до трагічних подій на Інститутській).
2. Сила мякого знака, або Повернення Руської правди.(Аналіз українських «больових точок» експертами  і журналістами «Дня», матеріали С.Кримського, Клари Гудзик).
3. Джеймс Мейс : «Ваші мертві вибрали мене…»(Аналітичний щоденник злетів і падінь української держави, наукова рецепція Голодомору)
4. Україна Incoqnita (Збірник статей про живописців, композиторів,воїнів, поетів,будівничих України, це історія боротьби людей за свободу і гідне життя).
5. Україна Incoqnita.ТОП – 25 (Книга про Україну,її шлях через століття, пізнання самих себе).
6. Апокрифи Клари Ґудзик.(Збірник статей та нарисів про питання суспільної моралі, людських стосунків, мовні проблеми, людини і природи, людини і церкви).
7. 15 книг із серії «Бронебійна публіцистика» (Статті та уривки  творів М.Костомарова, М.Драгоманова, П.Куліша, І.Франка, Миколи Хвильового, Є.Маланюка,Олега Ольжича,У.Самчука, Ю.Шевельова,В.Стуса, Івана Багряного та ін.).
Українці – читайте!

Переглядів: 493 | Додав: SergeyV | Дата: 03.02.2015 | Коментарі (0)